Borac u “Boriku” traži podvig

Siniša Kotaraš
Borac u “Boriku” traži podvig

Atina - Lišeni pomoći četvorice igrača koji su trebali da budu udarna snaga Banjalučana u novoj sezoni, rukometaši Borac m:tela doživjeli su visok poraz rezultatom 21:30 (11:12) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za EHF kup na gostovanju kod Olimpijakosa u Atini.

Uprava osvajača Kupa BiH nije uspjela da riješi probleme sa licenciranjem Vukašina Rakocije, Nemanje Vučićevića, Nikole Jeremića i Giljerma de Souze pa je Mirko Mikić na raspolaganju za ovaj meč imao samo 12 igrača koji su dali sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.

Nije poznato da li će njih četvorica imati dozvolu za nastup iduće subote na revanšu u “Boriku”, kada će “crveno-plavi” pokušati da dođu do podviga i plasmana u drugo kolo.

Prvih 30 minuta završeno je vođstvom grčkog predstavnika od 12:11, da bi Banjalučani u nastavku posustali, što je domaćin iskoristio da na kraju zabilježi visok trijumf. Naravno, nakon meča bilo je više nego očigledno razočaranje trenera “crveno-plavih” koji jednostavno nije mogao da prihvati činjenicu da rukometaši na kojima je građena igra njegovog tima nisu dobili licencu za nastup u ovoj utakmici.

- Mjesec dana napornih i kvalitetnih priprema je jednostavno pao u vodu. Naša igra se u najvećem dijelu bazirala upravo na njima i njihovim kvalitetima, a onda se desilo ovo. Veoma sam razočaran svim dešavanjima u posljednja dva-tri dana i neshvatljivo mi je da se ovako nešto može desiti u današnje doba - rezignirano je izjavio Mikić nakon utakmice.

Što se tiče dešavanja na parketu, strateg Banjalučana je najzadovoljniji zalaganjem igrača, te činjenicom da je nekoliko juniora dobilo priliku da zaigra u jednoj evropskoj utakmici.

- Dok smo imali snage, bili smo ravnopravni na terenu. Međutim, Olimpijakos je rotirao svih 16 igrača, dok smo mi imali smanjen roster. Ubijeđen sam da bi sa ovom četvoricom u ekipi rezultat bio mnogo bolji, da ne kažem pozitivan u našu korist. Ponosan sam na borbenost svog tima koji se nije predavao do posljednjeg zvuka sirene - poručio je Mikić.

Najefikasniji u redovima Banjalučana bio je Milan Dakić koji je postigao osam pogodaka. Sjajni bek kaže da je presudila “duža klupa” Olimpijakosa, ali i da će na revanšu sve biti potpuno drugačije, pogotovo ako Borac bude kompletan.

- Dok smo imali snage i svježine, parirali smo domaćinu i držali rezultatski priključak. U drugom poluvremenu smo posustali i nismo uspjeli da izdržimo njihovo trčanje. Međutim, nema predaje, pred punim tribinama u “Boriku” sve je moguće ako budemo kompletni - istakao je Dakić.

 

Olimpijakos   30 (12)
Borac m:tel    21 (11)

Dvorana: “Melina Merkuri” u Atini.
Gledalaca: 400.
Sudije: Emil i Ernest Agakiši (Azerbejdžan).
Sedmerci: Olimpijakos 3 (3), Borac m:tel 4 (1).
Isključenja: Olimpijakos 14, Borac m:tel 8 minuta.

Olimpijakos: Špikić, Bogunović, Ciras 8 (3), Karamporniotis 2, Tonjaco 3, Mugis, Malios 3, Kandilas, Sanikis 3, Tinkir, Lijapis, Cilimparis, Arapakopulos 3, Mihalidis, Cilis 2, Karvatski 6. Trener: Jorgos Zaravinas.

Borac m:tel: Ljubišić, Grahovac, Daničić, Nježić 2, Lukić 1, Knežević, Subotić, Rađenović, Ćelić 3, Dragičević, Đurđević 7 (1), Dakić 8. Trener: Mirko Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana