Bjeloruska atletičarka Cimanuska stigla u Varšavu

Tanjug
Bjeloruska atletičarka Cimanuska stigla u Varšavu

VARŠAVA - Bjeloruska atletičarka Kristina Cimanuska doputovala je u Varšavu, nakon što je odbila da se vrati u svoju domovinu sa Olimpijskih igara u Tokiju, a Poljska je njoj i njenom mužu odobrila humanitarne vize.

-Umorna je, treba joj odmor, ali je srećna što je u Poljskoj gdje će biti bezbjedna - potvrdio je zamjenik ministra spoljnih poslova Poljske Marčin Pšidač za Rojters.

Neki njeni sunarodnici dočekali su Cimanusku na aerodromu u Varšavi sa karanfilima i zastavama u crveno-bijeloj boji, a poručili su da su došli da podrže sprinterku koja je, kako su rekli, samo saopštila istinu o onome što se dešava u bjeloruskom sportu.

Cimanuska, koja je kritikovala postupke trenera svog tima, provela je dvije noći u poljskoj ambasadi u Japanu pre nego što je odletjela za Varšavu preko glavnog grada Austrije Beča.

Bjeloruski olimpijski komitet objavio je da su njeni treneri odlučili da je sa Olimpijade vrate kući zbog psihološkog stanja, čemu je prethodila njena kritika na račun atletskog saveza, koji je htio da je ubaci u štafetu 4Dž400 metara, disciplinu koju nije trčala do tada, pošto su dvije bjeloruske trkačice suspendovane.

Nakon toga nju su prebacili na aerodrom, gdje je odbila da se ukrca na let za Istanbul i umesto toga se obratila policiji za pomoć, a Međunarodni olimpijski komitet pokrenuo je zvaničnu istragu o navodima da je Bjelorusija pokušala da prisili sportistkinju da se sa Olimpijskih igara u Tokiju vrati u zemlju.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana