BiH nemoćna, Švedska eliminisala Rumuniju, Švajcarska jedva do tri boda

B92
BiH nemoćna, Švedska eliminisala Rumuniju, Švajcarska jedva do tri boda

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su pred domaćom publikom od Italije 3:0, u devetom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Roberta Prosinečkog nije uspjela da pruži jak otpor “azurima”, koji su poslije pedeset minuta riješili pitanje pobjednika.

Aćerbi je prvi načeo mrežu Šehića u 21. minutu, prednost Italijana udvostručio je Insinje u 37, dok je Beloti u 53. postavio konačnih 3:0.

Ovo je bio peti poraz Bosne i Hercegovine, dok je Italija ostala perfektna – devet utakmica i devet pobjeda. Ranije u toku dana u ovoj grupi Finska je obezbjedila plasman na EURO 2020.

Fudbaleri Švedske pobjedili su na gostovanju Rumuniju 2:0, i u direktnom duelu su uspjeli da obezbjede plasman na Evropsko prvenstvo.

Kolo prije kraja Šveđani imaju četiri bodova više od Rumunije, što znači da su i matematički na šampionatu Starog kontinenta.

Strijelci za Švedsku bili su Berg u 18. i Kvaison u 34. minutu.

U istoj grupi fudbaleri Španije bili su ubjedljivi protiv Malte. “Crvena furija” opravdala je nadimak i rezultatom 7:0 je počistila Maltežane.

Golove za Španiju postigli su Morata u 23, Kasorla u 41, Tores u 62, Sarabija je strelac bio u 63, odnosno Dani Olmo u 69, Moreno u 71. i Navas u 89. minutu.

Fudbaleri Švajcarske ostvarili su veoma važnu pobjedu pred domaćom publikom protiv Gruzije – 1:0.

“Sajdžije” su ovim trijumfom izbili na drugo mesto grupe D i kolo pre kraja imaju dva boda više od Republike Irske.

Heroj Švajcarca bio je Iten koji je 77. minutu postigao odlučujući gol.

Takođe, do važne pobjede došli su i Danci. Oni su pred domaćom publikom savladali Gibraltar 6:0 i kolo prije kraja nalaze se na prvom mjestu sa 15 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana