Barsa lako kroz Pamplonu

Srna
Barsa lako kroz Pamplonu

BIJELJINA - Barselona je imala lijepu priliku da priđe Atletiku na dva boda zaostatka i nije je propustila, jer je sa laganih 2:0 slavila protiv Osasune u gostima i sada može mirno da prati nedjeljni madridski derbi, nadajući se remiju, što bi joj više odgovaralo nego trijumf Reala.

Bez mnogo naprezanja su Katalonci prošli kroz Navaru. Bez prevelikih uzbuđenja sve do 30. minuta, kada Đordi Alba dovodi Barsu do prednosti, na asistenciju Lionela Mesija.

Četiri minuta kasnije, Mark Andre ter Štegen je spasao Barsu, pošto je odbranio odličan udarac Rubena Garsije.

Barsino dijete, Ilaić Moriba, koji je u januaru tek postao punoletan, stavio je tačku na bilo kakvu dilemu oko pobjednika u 83. minutu i ponovo je asistirao Mesi.

Tako je Barselona došla do nova tri boda, Kumanu se vraća osmjeh na lice, a mogao bi dodatno da se razvuče, ukoliko Atletiko ne dobije derbi protiv Reala.

Real Valjadolid je ostvario veoma bitnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Hetafea - 2:1.

Sve golove smo vidjeli u prvom dijelu utakmice. Brzo je domaći tim postigao dva gola, u razmaku od deset minuta, prvo je pogodio Plano u 14. minutu, a u 24. strijelac je bio Vajsman.

Mata je smanjio u 37. minutu i očekivala se još bolja igra u nastavku, ali
Elće je napravio iznenađenje, pobijedivši Sevilju sa 2:1. Gosti su bili bolji, ali se to ne vidi na rezultatu.

U ovom meču su golovi pali u posljednjih 20-ak minuta. Elće je poveo golom Gutija u 70. minutu, šest minuta kasnije na 2:0 je povisio Kariljo, a sve što je de Jonga u 90. minutu.

Iskusni Alvaro Negredo je golom u 40. minutu donio sva tri boda ekipi Kadisa u meču protiv Eibara.

Napadaču, koji je duboko u 36. godini života, ovo je bio šesti pogodak u sezoni. Mogao je srpski reprezentativni golman, Marko Dmitrović, da bude spasilac Eibara i donese mu bod, ali nije uspio da savlada golmana Kadisa, Ledezmu u 57. minutu, kada je izveo jedanaesterac, jer mu je kolega sa gol linije odbranio udarac.

La Liga - 26. kolo:

Valensija - Viljareal 2:1
Real Valjadolid - Hetafe 2:1
Elće - Sevilja 2:1
Kadis - Eibar 1:0
Osasuna - Barselona 0:2

Nedjelja:

Od 14:00 Ueska - Selta
Od 16:15 Atletiko - Real Madrid
Od 18:30 Real Sosijedad - Levante
Od 21:00 Atletik Bilbao - Granada

Ponedjeljak:

Od 21:00 Real Betis - Deportivo Alaves

Tabela: Atletiko Madrid 58, Barselona 56, Real Madrid 53, Sevilja 48, Real Sosijedad 42, Real Betis 39, Viljareal 37, Granada 33, Levante 32, Atletik Bilbao, Selta i Valensija po 30, Osasuna i Kadis po 28, Hetafe 27, Real Valjadolid 25, Elće 24, Eibar i Deportivo Alaves po 22 i Ueska 19 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana