Bajernova dominacija u Londonu, Čelsi ubjedljivo poražen

B92
Bajernova dominacija u Londonu, Čelsi ubjedljivo poražen

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su sa 3:0 pobjedili ekipu Čelsija u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Prvo poluvrijeme obilježio je veliki broj promašaja obije strane, a prvi ozbiljniji napad imao je Bajern kada je loptu izgubio Kovačić, ali se mreža nije zatresla.

Potom je Mejson Maunt pripretio za Čelsi, pošto se odlično ubacio sa desnog boka, dobio pas u kaznenom prostoru, pa ipak šutirao slabo i neprecizno.

Možda i najopasnija kontra je bila u 11. minutu kada je Koman ispao sebičan i odlučio da ne proigra Levandovskog, potom Čelsi prijeti u dva navrata preko Žirua, da bi Levandovski propustio veliku priliku iz neposredne blizine.

Čitav Stamford Bridž je zanijemio kada je Miler pogodio prečku u 35. minutu, a do kraja smo vidjeli nekoliko polu šansi i rezultat je glasio 0:0.

U nastavku, vidjeli smo blickrig Bajerna iz Minhena. Oni su za samo 4 minuta uspjeli da postignu dva gola i to oba puta je strelac bio Serž Gnabri.

Prvo se odlično postavio u petercu i loptu poslao u nebranjenu mrežu, da bi samo nekoliko minuta kasnije poslije sjajne akcije i duplog pasa sa Levandovskim poslao loptu u “malu mrežu” za velikih 2:0 u korist minhenskog Bajerna.

Nekoliko dobrih prilika su imale obije ekipe, a Bajern je tražio i jedanaesterac kada je lopta pogodila Kristensena u ruku u kaznenom prostoru, ali sudija nije rekao ništa na to.

Nedugo poslije toga je Vilijan umalo donio gol Čelsiju, a njihov propust koristi Alfonso Dejvis koji je jurnuo u kontru i asistirao Robertu Levandovskom za laganih 3:0 u korist Bavaraca.

Bilo je još zanimljivosti do kraja meča. Krenuo je Tami Abraham u solo akciju, oboren je u šesnaestercu, ali nije bilo penala za Čelsi, da bi potom Markos Alonso zaradio crveni karton poslije rušenja Levandovskog. Ruku na srce, ova odluka je bila sumnjiva.

Bajern je imao još nekoliko opasnih akcija do kraja susreta, Gorecka je u 91. minutu utakmice umalo glavom donio i 4:0 Bajernu, ali je odbrana Čelsija bila odlično postavljena.

Tako su Bavarci sa 3:0 pobjedili Čelsi na Stamford Bridžu i u Minhen odlaze sa velikim zalogom, pa Čelsi čeka “nemoguća misija” za dvije nedjelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana