Bajern ubjedljiv, Lajpcig ga prati

Srna
Bajern ubjedljiv, Lajpcig ga prati

BIJELjINA - Bavarska fudbalski klub nastavio je “da gazi” i u 23. kolu Bundeslige, “Red bul Lajpcig” ga prati u stopu, slavili su i “vukovi” iz “Volfzburga”, a od timova sa vrha je poražen samo “Ajntraht”.

Tim iz Frankfurta je poveo na gostovanju “Verderu”, ali je tim sa Vezera u nastavku preokrenuo i pobijedio, zadavši tako prvi poraz “Ajntrahtu” poslije sedam kola.

Najubjedljiviji u ovoj rundi su bili “Bajern” i “Štutgart”, koji su sa po pet lopti u mreži ispratili kući svoje rivale “Keln” i “Šalke”.

“Borusija” iz Dortmunda je tek u drugom poluvremenu slomila otpor “Arminije” iz Bilefelda, dok su fudbaleri “Volfzburga” nastavili sa odličnim partijama, pa su slavili protiv “Herte”.

Najbliži pratilac “Bajerna”, “Red bul Lajpcig” je, nakon velikog preokreta je uspio da ostane na dva boda zaostatka od Bavaraca.

“Borusija” iz Menhengladbaha je vodila sa 2:0 na poluvremenu, ali je u nastavku uslijedio “brodolom” koji je najavio Nkunku, nastavio Poulsen, a tačku stavio Serlot u nadoknadi vremena, tako da popularni “bikovi” čekaju kiks ekipe iz Minhena, ne bi li je skinuli sa vrha.

“Union Berlin” i “Hofenhajm” su podijelili bodove, “Augzburg” je slavio minimalnim rezultatom na gostovanju kod Majnca, a “Bajer Leverkuzen” je u posljednjem meču ovog kola poražen od “Frajburga” 1:2, što predstavlja malo iznenađenje.

Bundesliga, 23. kolo - petak:
Verder - Ajntraht 2:1

Subota:
Bajern - Keln 5:1
Borusija /D/ - Arminija 3:0
Štutgart - Šalke 5:1
Volfzburg - Herta 2:0
Red Bul Lajpcig - Borusija /M/ 3:2

Nedjelja:
Union Berlin - Hofenhajm 1:1
Majnc - Augzburg 0:1
Bajer Leverkuzen - Frajburg 1:2

Tabela: Bajern 52, Red Bul Lajpcig 50, Volfzburg 45, Ajntraht 42, Borusija /D/ 39, Bajer Leverkuzen 37, Union Berlin i Frajburg po 34, Borusija /M/ 33, Štutgart 32, Hofenhajm 27, Verder i Augzburg po 26, Keln 21, Herta i Arminija po 18, Majnc 17 i Šalke devet bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana