Argentinski milijarder obećao postavljanje Maradonine statue

Srna
Argentinski milijarder obećao postavljanje Maradonine statue

BUENOS AJRES- Argentinski milijarder Eduardo Eurnekijan namjerava da ispuni obećanje koje dao svome prijatelju, ikoni fudbala, nedavno preminulom legendarnom Dijegu Armandu Maradoni, da će postaviti njegovu statuu na najvećem argentinskom aerodromu Eseiza u Buenos Ajresu.

Eurnekijan, osnivač korporacije "Američki Aerodromi" i jedan od najuspješnijih argentinskih biznismena, svoju namjeru je objelodanio u čitulji koju je povodom Maradonine smrti dao u dnevniku "Nasion".

- Počivaj u miru. Imaćeš svoju statuu - stoji u oproštajnoj poruci Eurnekijana, koji planira da do kraja decembra postavi statuu Maradone iz dana najveće slave, u prirodnoj veličini, na međunarodni aerodrom Eseiza u Buenos Ajresu, preneo je portal Blumberg.

Prijateljstvo pokojnog Dijega Maradone i Eduarda Eurnekijana traje više decenija, od 1978. godine, kada ih je upoznao nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Argentine Sesar Menoti.

Eurnekijanova korporacija rukovodi sa 37 aerodroma u Argentini i još 15-ak širom svijeta, a njegovo lično bogatstvo je procijenjeno na više od milijardu dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana