Američki portal ovih 10 igrača vidi kao buduće NBA asove - Među njima i član Igokee

Atv
Foto: Forbes

Američki portal “Sports ilustrated” objavio je tekst sa interesantnim igračima ABA lige koje javnost mora bolje da isprati.

ABA Liga počinje 30. septembra, Partizan i Crvene zvezde su glavni favoriti za titulu, ali znate i sami da su mladi i talentovani igrači iz ABA lige posebno popularni u NBA, još otkako je Nikola Jokić napravio ogroman uspjeh.

Zbog svega toga, “Sports ilustrated” se bavio mladim igračima u ABA ligi, budućim zvezdama i potencijalno NBA asovima koje javnost mora bliže da isprati, prenosi B92.

1. Nikola Đurišić, Mega
Đurišić može da igra na poziciji 3 i 4 i veliki je talenat srpske košarke, čak se oprobao i u seniorskoj reprezentaciji. Mnogi NBA skauti kažu da je najveći evropski talenat svog godišta, posebno se potencira raznovrsnost, fizičke predispozicije i igra u odbrani koja ima “vrlo visok plafon”. Njegova igra je tečna, a on za 18-godišnje krilo veoma eksplozivan, može da pogodi teške šuteve i odlično završava na obruču. Na šutu spolja će morati malo da poradi, ali mjesta za napredak u tom segmentu definitivno ima pa mu se s pravom prognozira velika karijera i visoko mjesto na NBA draftu.

2. Boris Tišma, Studentski Centar
On ima 20 godina i pokriva poziciju niskog krila, a jedan je od najvećih hrvatskih talenata koji je napustio Real Madrid i stigao u Studentski centar. Za NBA nivo nije dovoljno brz, čudno se kreće u odbrani, ali je odličan šuter i to pogotovo za tri poena, pritom zna da pronađe poene kako spolja tako i u unutrašnjoj igri. Zbog tog šuta će mnogim NBA skautima biti posebno zanimljiv, a vidjećemo koliko će još dugo igrati u ABA ligi i podgoričkom timu.

3. Tristan Vukčević, Partizan
Tristan dolazi iz košarkaške porodice pošto je sin nekadašnjeg asa Virtusa, Real Madrida, Olimpijakosa, Crvene zvezde, Sijene Montepaski… Rođen je u Italiji, a njegov otac je Srbin iz BiH, dok mu je majka Grkinja iz Švedske pa tako Tristan Vukčević posjeduje srpsko državljanstvo i pasoš Grčke i Švedske, a mogao je da igra i za Španiju.
 

Pokriva poziciju krilnog centra, a može po potrebi da igra i trojku, skorerski je nevjerovatan potencijal i može da uradi mnogo toga sa loptom u ruci. Defanzivno nije sjajan, generalno bilježi jako malo blokada za svoju poziciju. Može da bude jako dobra streč četvorka u Evropi, a trenutno igra u Partizanu koji igra i Evroligu.
Ostatak liste izgleda ovako:

4. Đorđe Ćurčić, Borac
5. Malkolm Kazalon, Mega
6. Lazar Đoković, Crvena zvezda
7. Andrija Grbović, Mega
8. Tomislav Ivišić, Studentski centar
9. Zvonimir Ivišić, Studentski centar
10. Mario Nakić, Igokea

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana