Aleksandar Vukotić, fudbaler Vasland Beverena za “Glas Srpske”: Vrijeme za prelazak u kvalitetniju sredinu

Siniša Kotaraš
Aleksandar Vukotić, fudbaler Vasland Beverena za “Glas Srpske”: Vrijeme za prelazak u kvalitetniju sredinu

BEVEREN - Standardni prvotimac Vasland Beverena iz belgijske Jupiler lige Aleksandar Vukotić donio je svom timu vrijedan bod u meču sa favorizovanom ekipom Šarlroa.

 

Malo je nedostajalo da pogodak nekadašnjeg kapitena Krupe bude dovoljan za pobjedu jer je mrežu protivnika zatresao u 87. minutu, ali su gosti ipak izbjegli poraz golom u sudijskoj nadoknadi. Međutim, visoki štoper ističe da ovaj bod može da bude značajan u borbi za opstanak koji njegov tim vodi sa Serkl Brižom i Muskronom.

- Nismo nažalost uspeli da sačuvamo prednost, ali je uspeh i jedan bod protiv ekipe koja konkuriše za izlazak u Evropu. U poslednje dve utakmice osvojili smo četiri boda, a kako realno imamo bolji tim od naših rivala tu vidim našu šansu. Već u subotu igramo protiv Serkl Briža i nadam se da ćemo ih savladati i preskočiti na tabeli. Nakon toga nam slede dve domaće utakmice što je prilika da se bodovno se odvojimo. Uz to, i jedni i drugi imaju mnogo teži raspored od nas u ovih poslednjih šest kola tako da smo svi u klubu optimisti - rekao je Vukotić za “Glas Srpske”.

Sjajni defanzivac određuje treću godinu ugovora koji ga za Beveren veže do ljeta 2023. godine iako je u dva navrata bio je na pragu da promijeni sredinu.

- Letos sam imao dogovoren transfer u Mehelen, ali se onda nešto iskomplikovalo i od toga nije bilo ništa. Takođe, poslednjeg dana ovog zimskog prelaznog roka trebao sam da potpišem ugovor sa Antverpenom. Prošao sam sve testove i kompletne lekarske preglede i ispred sebe imao ugovor na tri i po godine. Čekao sam na stadionu u Antverpenu da sve to i overimo, a onda su mi u 20.30 časova rekli kako se nisu dogovorili sa Beverenom i da od moga dolaska, bar za sada, nema ništa. Imao sam želju da, za promenu, zaigram u nekom boljem klubu, da se ne borim stalno za opstanak, ali šta je tu je - dodao je Vukotić.

Kako kaže zadovoljan je igrama u dresu Vaslanda, ali je svjestan i da je došlo vrijeme da se dokaže u nekoj kvalitetnijoj sredini.

- Iskreno, zadovoljan sam svojim igrama koliko to može da se kaže kada vam se ekipa stalno bori za opstanak. U svakoj utakmici dajem sve od sebe i sve ove tri godine koliko sam u Belgiji na istom sam nivou. Odigrao sam 87 utakmica i na prste jedne ruke mogu biti izbrojani mečevi gde nisam bio na svom nivou. Imam slobodu u igri, svi me poštuju, ali je problem što se ekipa pretežno brani. Volim sa loptom da krenem napred, ali ne tako često kao u Krupi i to mi pomalo nedostaje. Ipak, dao sam ove sezone dva gola što za jednog štopera nije loš učinak - rekao je Vukotić.

Krupa u srcu

Zahvaljujući društvenim mrežama i prijateljima iz Banjaluke detaljno je upoznat sa svim dešavanjima u Premijer ligi.

- Redovno pratim fudbal u BiH, a najviše Krupu i Borac. Svom nekadašnjem klubu, koji ima posebno mesto u mom srcu, želim da izbori opstanak kojeg zaslužuje jer je za naše uslove vrhunski organizovan. Takođe, nadam se i da će Borac ponovo izaći u Evropu - poručio je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana