Agbaba i Stamenić: Protiv Rusije neće biti lako

Tanjug
Foto: Printskrin

LIRIJA- Rukometašice Srbije Marija Agbaba i Aleksandra Stamenić bile su zadovoljne posle trijumfa protiv Kameruna u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Španiji.

Ženska rukometna reprezenatcija Srbije pobijedila je sinoć Kamerun 43:18 što im je bio drugi trijumf u grupi B, kojim su izborile drugi fazu takmičenja.

"Drago mi je zbog pobede i što su sve devojke dobile šansu da odigraju ovu utakmicu. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zadale smo sebi cilj da ne primimo više od 18 golova, da se fokusiramo na odbranu što smo i uradile i srećne smo zbog toga. Obezbedile smo mesto u sledećem krugu, ali imamo još jednu utakmicu, veoma bitnu, protiv Rusije", rekla je Agbaba.

Agbaba sa sedam golova bila najefikasniija u pobjedničkom timu.

"Ova utakmica nam je dosta značila da se uigramo u odbrani i da se pripremimo za Rusiju i već se fokusiramo na tu utakmicu, da je odigramo što bolje i ostvarimo pobedu. Znamo da neće biti lako. I njihova ekipa je podmlađena, ali utakmica neće biti laka. Mislim da će odlučiti odbrana pre svega i borbenost i ja se nadam da ćemo kao i u prethodne dve utakmice pokazati da stvarno vredimo kao ekipa", rekla je Agbaba.

Mlada Aleksandra Stamenić sinoć je postigla četiri gola i proglašena za igračicu utakmice.

"Mislim da je za ovo priznanje zaslužna cela ekipa. Važna je pobeda ostvarena protiv Kameruna, ali nam sledi veoma teška utakmica protiv Rusije, tako da zaboravljamo ovo i spremamo se za sledeću utakmicu. Idemo u narednu fazu takmičenja i mnogo nam znači koliko ćemo bodova da prenesemo, tako da se spremamo za dalje. Protiv Rusije neće biti lako, očekuje nas teška utakmica, ali spremamo se i treniramo i daćemo sve od sebe", poručila je Stamenić.

Srbija poslednji meč u grupi B igra sutra od 20. 03 sati protiv Rusije, kada će biti poznato ko će završiti kao prvi u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana