Novak u borbi za prvu titulu poslije skoro godinu dana

B92
Novak u borbi za prvu titulu poslije skoro godinu dana

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, savladao je Žeremija Šardija poslije dva odigrana seta i plasirao se u finale turnira u Kvinsu.

Đoković je slavio sa 7:6 (5), 6:4 i boriće se za prvu titulu poslije skoro godinu dana i Istborna 2017. godine.

Novak i Žeremi su igrali veoma izjednačen meč, a u prvom setu nismo vidjeli ni jednu jedinu brejk loptu i Srbin je ostao smireniji i riješio taj-brejk u svoju korist.

Drugi set je počeo na sličan način, teniseri su mirno riješavali servis gemove u svoju korist i Novak je tek u petom gemu drugog seta došao do prve brejk prilike, a u narednom servis gemu Šardija i do druge. Međutim, oba puta nije bio uspješan, pa je rezultatska klackalica nastavljena.

Vidjelo se tada da je Đoković 'ušao' u servis Šardija, pa je u devetom gemu drugo seta došao do prvih vezanih brejk lopti na meču, od kojih je iskoristio prvu i onda mirnim servis gemom došao do novog finala u svojoj karijeri.

Đokoviću je ovo bila 801. prva ATP pobjeda u životu, a sada će se u finalu Kvinsa sastati sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, koji je poslije dva taj-brejka bio bolji od Nika Kirjosa iz Australije.

Novak će se u nedjelju boriti za svoju prvu titulu još od 1. jula prošle godine, kada je u finalu Istborna bio bolji od Gaela Monfisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana