Greške koštale Srbiju, Rusija prejaka na startu druge faze

B92
Greške koštale Srbiju, Rusija prejaka na startu druge faze

Rukometašice Srbije porazom su otvorile drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto je Rusija bila bolja rezultatom 29:25 (16:13).

Srpkinje nisu uspjele da ponove igru iz prethodnog dijela turnira protiv favorizovanog protivnika i ni u jednom trenutku utakmice nisu bile ni blizu da trijumfuju.

Duel u Nantu odigran je u nedjelju zbog protesta širom Francuske, iako je zakazan za subotu, pa poslije ovog meča naš tim zauzima četvrtu poziciju sa dva boda, dok je Rusija prva sa šest.

Druga je Francuska sa pet bodova, odnosno dva više od Švedske sa kojom je nešto ranije odigrala neriješeno 21:21. Srbija je odlično otvorila utakmicu i energetski parirala Ruskinjama koje su bile veoma oštre. To je rezultiralo sedmercima za naš tim koje je sigurno realizovala Katarina Krpež Šlezak, a i njene saigračice su bile odlične punih 20 minuta.

Međutim, tada je krenuo pad u igri Srbije – nekoliko olako izgubljenih lopti, pa dva-tri promašena napada, dok su kazne stizale iz akcije u akciju na drugoj strani.

Ruskinje su kontrama razbijale srpsku odbranu i rezultatski se odlijepile. Imale su i pet golova razlike, da bi tim Ljubomira Odradovića uspio da smanji na -3 pred poluvijreme.

Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena, kada je Srbija propustila veliku priliku da se vrati u egal. Na četiri razlike za protivnički tim, Rusija je ostala sa dve igračice manje i činilo se, poslije pogotka Tamare Radojević za 16:18, da ćemo gledati uzbudljiv nastavak.

Desilo se potpuno suprotno – Srpkinje su napravile nekoliko neshvatljivih grešaka, kazna je stigla veoma brzo i Rusija je došla do šest golova prednosti.

To je bilo dovoljno da rutinski privedu meč kraju za novi trijumf i prvo mjesto u grupi.

Očekivano, u timu Srbije je najbolja bila Krpež Šlezak sa 7 golova iz 11 pokušaja, dok je pet dodala Jovana Stoiljković. Na drugoj strani, dominirala je Darja Dimitrijeva takođe sa 7 pogodaka, jednim više od Ane Vjahireve. Naša selekcija nema vremena za odmor jer već ponedeljak igra novi meč – od 21 sat protivnik će biti Crna Gora.

 

Evropsko prvenstvo u rukometu – druga faza:

grupa A:

Danska – Francuska 23:29 (11:17)

Švedska – Crna Gora 28:30 (14:18)

Švedska – Francuska 21:21 (14:11)

Srbija – Rusija 26:29 (13:16)

ponedjeljak

18.00 Danska – Rusija ponedjeljak

21.00 Srbija – Crna Gora

srijeda

15.45 Danska – Crna Gora

srijeda 18.00

Švedska – Rusija

srijeda

21.00 Srbija – Francuska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana