Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala Sinsinatija

B92
Đoković preko Dimitrova do četvrtfinala Sinsinatija

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u tri seta pobjedio Grigora Dimitrova.

Meč je bio prekinut, u toku noći između četvrtka i petka, u trećem setu, a nalet Đokovića poslije preokreta na 2:6, 6:3, 2:1 zaustavila je kiša.

Na sreću takmičara kiša ne pada ovog popodneva u Sinsinatiju i Đoković je uspio da završi duel ubrzo pošto je izašao na teren.

Novak je na kraju po setovima slavio sa 2:6, 6:3, 6:4 i protivnik u narednom kolu biće mu Miloš Raonić i to već za dva sata, odnosno kada meč završe Rodžer Federer i Leonardo Majer.

Srpski teniser nije mogao da pronađe pravi ritam u prvom setu u kojem je igrač iz Bugarske pucao od samopouzdanja.

Veoma lako i brzo Đoković izgubio je prvi set, a njegova igra nije izgledala mnogo bolje ni u drugom periodu igre. Ipak, Novak je uspio da sredinom seta stabilizuje igru, vrati brejk zaostatka i potom oduzme servis Dimitrovu.

Kiša je poslije završenog drugog seta dva puta remetila tenisere, pa je meč zvanično prebačen za petak.

Kada je riječ o današnjem duelu, Novak je bio raspoložen, održao je prednost brejka i zasluženo na kraju slavio.

Đoković su funkcionisali svi udarci u nastavku duela i to može samo da ga raduje, ali i njegove navijače pred duel sa Milošem Raonićem, koji je u četvrtak eliminisao Denisa Šapovalova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana