Đoković: Pikeu sam rekao sve u lice, ne znam kako se dogovorio sa ITF

Agencije
Đoković: Pikeu sam rekao sve u lice, ne znam kako se dogovorio sa ITF

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta i predsjednik Saveza igrača, iskoristio je nastup u Dohi da razjasni situaciju oko novog formata Dejvis kupa.

Đoković je zaustavljen u polufinalu Dohe i nakon tog poraza je govorio o promjenama koje se dešavaju u “bijelom sportu”.

Novak se osvrnuo na glasine da je poslao pismo igračima o bojkotu novog Dejvis kupa, potvrdio da pismo postoji, ali da je ono poslato Međunarodnom olimpijskom komitetu.

“Pismo je već poslato Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) jer znamo da ITF neće menjati pravila za plasman na Olimpijske igre. Potpisalo ga je 75 odsto igrača koji su u top 20 i to znači nešto. Na meni je kao predsedniku Saveza igrača da branim njihove interese, a to ću raditi iako bude značilo da idemo protiv Međunarodne teniske federacije. Nisam ni protiv koga, ATP zna šta radimo”, rekao je Đoković, a prenosi španska “Marka”.

Prvi igrač na ATP listi potvrdio je da je razgovarao sa Đerarom Pikeom, defanzivcem Barselone i osnivačem “Kosmosa”, koji je već predstavio finalni plan Dejvis kupa.

“Nisam saglasan da to budu uslovi za nastup na Igra, trebalo bi da postoji više opcija od igranja u Dejvis kupu. Razgovarao sam sa Pikeom o različitim formatima i rekao mu to u lice, ne delimo mišljenje, ali se poštujemo. Sa njim imam iskren i korektan odnos još od pre tri gone kada smo se upoznali i kada je dat prvi predlog. Uvek smo razgovarali licem u lice”.

On je izrazio sumnju u dogovor “Kosmosa” i Međunarodne teniske federacije.

“Ne znam kako su ITF i Pike došli do dogovora, ali ima mnogo ljudi iz teniskog sveta kojima se ne dopada novi format. Sa njim sam razgovarao, ali onaj koji je izabran nije najbolji po mom mišljenju. Početna ideja je bila da što više zemalja bude uključeno, ali je sve urađeno prebrzo, ne možete promeniti turnir tako brzo i odmah želeti novo takmičenje za 2019. godinu. Većini igrača se nije dopao proces promena jer je bio previše brz. Volim Dejvis kup, ali ne bi trebalo da bude veze sa igranjem na Olimpijskim igrama”.

Đoković već zna kakvi su mu planovi za slijedeće ekipno takmičenje, učestvovaće na ATP kupu, a koliko je upućen, neće se mnogo vrhunskih igrača odlučiti za Dejvis kup.

“Nisam još odlučio šta ću da radim. Ono što znam definitivno je da ću sledeće godine u ovo vreme igrati na ATP kupu. To je takmičenje koje želimo da uveličamo kako god možemo”, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana