Đoković: Ne stvarajte tenzije, dobar sam sa Federerom i Nadalom

B92
Đoković: Ne stvarajte tenzije, dobar sam sa Federerom i Nadalom
Đoković: Ne stvarajte tenzije, dobar sam sa Federerom i Nadalom

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, govorio je o problemima u vrhu tenisa i odnosu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Đoković je pričao o odnosima između njega i Rodžera i Rafe poslije turbulentnog odlaska predsjednika ATP Krisa Kermoda.

Srbin je, iako nikada otvoreno, bio protiv Kermoda i za okončanje njegovog mandata krajem godine, dok su Federer i Nadal više puta otvoreno stali iza Kermoda i podržali ga.

Federer je nedavno rekao da je razočaran što Novak nije pronašao vremena da sa njim porazgovara o odluci ATP Savjeta kojeg je Đoković predsjednik. Ipak, srpski teniser kaže da između njega i ostalih članova “velike trojke” nema problema.

“Nisam primetio da se išta promenilo, ni sa njihove ni sa moje strane. Nema potrebe da se stvaraju tenzije i podele između nas. Sasvim suprotno tome, imam dobar odnos sa njima. Oduvek imamo poštovanje jedan za drugog. Naravno, jesmo rivali i jeste teško biti prijatelj pod tim okolnostima”, rekao je Đoković.

Novak je spreman da promjeni način komunikacije između tenisera i pokrene “otvoren dijalog”.

Nadal i Federer su se tokom turnira u Indijan Velsu našli u kući Švajcarca kako bi razgovarali o budućnosti tenisa. Novak, kao predsjednik Savjeta, poziva Švajcarca i Španca u sve predstojeće razgovore.

“Potreban nam je otvoren dijalog, kao i raličitost mišljenja. Tako funkcioniše demokratsko društvo i svi pokušavamo da budemo deo njega. Pozivamo ih i želimo im dobrodošlicu, kao i svima ostalima koji žele da se uključe u političke diskusije”, dodaje Đoković.

Novak je još jedanput pozvao Rodžera i Rafu da se pridruže diskusijama i odlukama Savjeta.

“Savet igrača je samo deo organizacije. Mi nismo deo upravnog odbora, ne donosimo odluke. Mi smo samo predstavnici igrača koji sarađuju. Federer i Nadal su ikone našeg sporta toliko puno godina i njihovo mišljenje je svima bitno. Ako oni žele da se uključe u sve ovo, zvanično ili nezvanično, ja mislim da to može da bude samo pozitivno”.

Srpski teniser se susreo sa Federerom, ali nije bilo vremena da porazgovaraju o ičemu političkom.

“Video sam Rodžera u sredu na otvaranju Centralnog terena. Porazgovarali smo na kratko, ali nije bilo vremena za razgovor o politici. Nadam se da ćemo u narednih par dana naći vremena za tako nešto”, zaključio je Đoković.

Đoković svoje učešće na Mastersu u Indijan Velsu započinje u drugom kolu, gdje ga očekuje duel sa boljim iz okršaja između Brazilca Tijaga Monteira i Australijanca Bernarda Tomića.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana