Zvorničanin Nikola Drobnjak viceprvak svijeta u kik boksu

Srna
Zvorničanin Nikola Drobnjak viceprvak svijeta u kik boksu

ZVORNIK - Zvornički kik bokser Nikola Drobnjak osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Drobnjak je u finalnom meču izgubio od reprezentatvca Sjeverne Makedonije, a prethodno je u tri meča savladao takmičare iz Švajcarske, Poljske i Azerbejdžana.

Viceprvak svijeta rekao je na konferenciji za novinare da je do sada učestvovao na tri svjetska i dva evropska prvenstva, te da je osvojena srebrna medalja njegov najveći uspjeh.

“Sve medalje koje sam do sada osvajao na takmičenjima žnosilež su me srebrnoj medalji na ovom svjetskom prvenstvu”, rekao je Drobnjak, navodeći da je o ovom uspjehu sanjao i da ga je dosanjao.

Ističući da zbog pandemije virusa korona nije imao redovne pripreme za ovo prvenstvo, Drobnjak je rekao da mu je iskustvo u ringu donijelo samopouzdanje i da se može reći da ova srebrna medalja, upravo, zbog neredovnih treninga, ima zlatni sjaj.

“Protiv svih protivnika pružio sam svoj maksimum i više od osvojene srebrne medalje nisam mogao, jer je protivnik iz Sjeverne Makedonije bio bolji i zaslužio zlato”, rekao je Drobnjak.

Navodeći da je moguće da na narednoj Olimpijadi kik boks uđe u porodicu olimpijskih sportova, Drobnjak je istakao da, ako to bude u njegovoj disciplini, nije nemoguće da dosanja san svakog sportiste i ode na najveće sportsko takmičenje.

Svjetsko prvenstvo u kik boksu, na kome je u Drobnjakvoj konkurenciji učestvovalo 17 takmičara, održano je od 15. do 22. oktobra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana