Zvjezdan Misimović: Završio sam s Ćirom

Slavko Basara
Zvjezdan Misimović: Završio sam s Ćirom

Moja saradnja sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem je završena.

Ovo je juče za "Glas Srpske" u telefonskom razgovoru iz Njemačke istakao fudbalski reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović. Jedini Srbin u startnom timu BiH optužen je od vremešnog selektora u zagrebačkim medijima da je izdao reprezentaciju jer je igrao za Volfsburg prvenstveni duel u subotu protiv Nirnberga, a za revanš baraža s Portugalijom je bio povrijeđen. Čak je "trenerski šarlatan" rekao i da je srpski lobi u FS BiH onemogućio BiH da ode na Svjetsko prvenstvo.

- Sramota je i uopšte, bezobrazno ako je selektor izjavio tako nešto. To nema nikakvog smisla. Imao sam problem s koljenom, povredu sam zaradio u Lisabonu na prvoj utakmici. Ne znam o čemu je govorio Blažević.

* GLAS: Kako komentarišete činjenicu da ste, ipak, igrali za Volfsburg?

MISIMOVIĆ: U srijedu uveče nisam bio spreman za nastup, to je pokazao i pregled. A do meča mog kluba u Bundesligi je od povrede prošlo sedam dana, osjećao sam da mogu da zaigram i izašao sam na teren. Ne vidim šta je tu sporno. Meč u Zenici sam gledao s tribina jer se nisam dobro osjećao.

* GLAS: Ko je taj srpski lobi o kojem selektor priča, ko Vas je ucijenio da ne igrate za BiH revanš baraža?

MISIMOVIĆ: To treba da pitate Blaževića, stvarno ne znam o čemu se radi.

* GLAS: Selektor Blažević Vas je poslije Lisabona optužio da ste glavni krivac za poraz i da ste lošom igrom prouzrokovali parne kartone Emira Spahića, Elvira Rahimića i Samira Muratovića. Kako to komentarišete?

MISIMOVIĆ: Prije svega, profesionalac sam i svjestan sam činjenice da sam u Portugaliji odigrao loše. Neke stvari ne treba rješavati preko javnosti, putem medija. Ali, očigledno je da Blažević traži alibi. Mi u dvije utakmice baraža nismo postigli gol. Portugalija je bila mnogo bolja i zasluženo prošla na Mundijal.

* GLAS: Očigledno je da između Vas i selektora postoji "kratak spoj" koji je kulminirao pred meč u Zenici?

MISIMOVIĆ: To što je između nas dvojice ne bih da iznosim u javnost. S njim više neću sarađivati. Stojim i dalje na usluzi Savezu, reprezentaciji, ali u ovakvim uslovima...

* GLAS: Blažević vam je skinuo i kapitensku traku, izbacio je Srbe iz reprezentacije, stvorio je jednonacionalni tim. Sve se "lomilo" preko Vaših leđa?

MISIMOVIĆ: Rekao sam da o tome ne želim da vodim polemiku putem medija. Jednostavno na takve stvari nemam komentar.

* GLAS: Ipak, mnogo toga nije štimalo u reprezentaciji, sve se krilo iza paravana zvani baraž. Je li tako?

MISIMOVIĆ: Ništa se sakriti ne može. Dok je Blažević selektor sebe ne vidim u reprezentaciji.

* GLAS: Niste jedini koji ste to rekli, prije Vas se oglasio i Branimir Bajić?

MISIMOVIĆ: Pričam vam samo u svoje ime.

Čeka prinovu

* GLAS: Da li ćete do Nove godine doći u rodnu Gradišku?

MISIMOVIĆ: Teško, supruga treba da se porodi 15. decembra, tako da s nestrpljenjem čekamo prinovu u porodici. Porodica mi je, naravno uz fudbal, na prvom mjestu.

Zabrana ulaska u ložu

Zvjezdanu Misimoviću je bio zabranjen ulazak u svečanu ložu na tribinama stadiona "Bilino polje" pred utakmicu BiH - Portugalija. Njemu je pri ulasku na stadion pomogao sekretar Sudijske organizacije FS BiH Salem Prolić, koji je tako izazvao bijes osuđenog generalnog sekretara Muniba Ušanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana