Zvijezda 09 traži novog trenera: Bubanja otišao zbog porodičnih problema

Siniša Kotaraš
Zvijezda 09 traži novog trenera: Bubanja otišao zbog porodičnih problema

Bijeljina - Dojučerašnji šef stručnog štaba Zvijezde 09 Slavoljub Bubanja ipak neće ostati na klupi premijerligaša iz etno-sela Stanišići.

Razlog za to nisu loši rezultati i ubjedljivo posljednje mjesto na tabeli, već porodični razlozi zbog kojih crnogorski stručnjak ipak ne može da na adekvatan način odgovori svojim obavezama.

Iako je klub zakovan na dno tabele, čelnici Zvijezde 09 željeli su da nastave saradnju sa Bubanjom, sa čijim radom su, po svemu sudeći, bili izuzetno zadovoljni. On je, podsjećanja radi, nakon poraza od Tuzla sitija (0:3), podnio ostavku, uz obrazloženje da ne može da se bori sa stvarima na koje nema uticaja.

- Želja predsjednika Stanišića da, i pored ovakvih rezultata, nastavimo saradnju je nešto što me oduševilo i vratilo vjeru u ljude. Želio sam, nakon svega, da nastavim da radim u Zvijezdi, ali su me porodični problemi, tačnije bolest supruge spriječili. Na žalost, situacija je takva da sam trenutno mnogo potrebniji njoj nego ekipi. - istakao je Bubanja.

Sve ovo je predsjednik razumio i ja sam mu duboko zahvalan. Želim ekipi mnogo sreće u nastavku sezone i nadam se da će, i pored svih problema, smoći snage da izbore opstanak. Meni, lično, bila je čast i ponosan sam na rad sa ovim igračima i čelnicima kluba - dodao je Bubanja.

I prvi čovjek Zvijezde Boris Stanišić naglasio je da mu je žao zbog rastanka sa Bubanjom, ali da život ide dalje i da mora da potraži novog trenera.

- I meni je žao zbog njegovog odlaska i želim da mu supruga što prije ozdravi. Ipak, moramo da pronađemo njegovu zamjenu, a već smo u kontaktu sa nekoliko stručnjaka. Nećemo da radimo ništa naprečac, da lomimo preko koljena, već ćemo prvo dobro da razmislimo jer nama treba neko ko može da motiviše igrače - pojasnio je Stanišić.

Prema njegovim riječima počeo je da gubi vjeru u poštenje jer je očigledan pritisak na klub.

- Sramota je da se Savez ovako mećehinski odnosi prema čovjeku koji najviše ulaže u fudbal. Očigledan je pritisak na nas, sudije prave previše grešaka na našu štetu, a mi nemamo nikakvu zaštitu. Žalili smo se više puta, ali ne vrijedi. Ima nekoliko arbitara koji su se baš okomili na nas, a sa vrha nema nikakve reakcije - zaključio je Stanišić.

 

Učinak

Kao šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja je vodio Zvijezdu na pet utakmica Premijer lige i upisao svih pet poraza uz negativnu gol-razliku 2:17.

Kada su u pitanju Kup mečevi, u okviru Kupa BiH, Bubanja je sa Zvijezdom savladao Alfa Modriču (3:0) te doživio debakl protiv Borca (0:6). U Kupu Republike Srpske, tim iz etno-sela Stanišići slavio je protiv Šekovića sa ubjedljivih 9:1.

Sve ukupno, na osam zvaničnih utakmica crnogorski stručnjak je zabilježio dvije pobjede i šest poraza, uz gol-razliku 14:24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana