Zrinjski pobijedio Radnik, spektakl Želje i Mladosti

Srna
Zrinjski pobijedio Radnik, spektakl Želje i Mladosti

BIJELjINA - Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su večeras Radnik rezultatom 3:0 u 25. kolu Premijer lige BiH.

Zrinjski je rutinski izašao na kraj sa bijeljinskim Radnikom, slomivši otpor rivala u posljednjih 15-ak minuta, dok su Željezničar i Mladost odigrali sjajan meč sa čak osam golova.

Otišli su Semberci desetkovani u Mostar, primili rano gol i čak se dobro držali do finiša, a onda posustali, primili još dva gola i na kraju 3:0 za Zrinjski koji ostaje u borbi za Evropu.

Dragan Juranović je već u 11. minutu načeo Radnik za vođstvo “Plemića” i taj rezultat je stajao na semaforu sve do 76. minuta, kada Nemanja Bilbija postiže drugi pogodak i razrešava sve dileme u vezi sa pobjednikom.

Konačnih 3:0 postavlja Ognjen Todorović u 93. minutu za 14. pobjedu u sezoni za Zrinjski, koji je sa ova tri boda izbio bar privremeno na drugo mjesto tabele, sa bodom više od Borca i Širokog, dok je Radnik pretrpio 13. poraz i ostaje na 10. mjestu tabele sa 20 bodova, koliko ima i Olimpik ispod njega, sa slabijom gol-razlikom.

Sjajan meč viđen je na “Grbavici”, gdje Željezničar ponovo nije pobijedio.

Za prvih 17 minuta utakmice viđena su četiri gola. Povela je Mladost sa 2:0 golovima Nedima Hadžića i Amera Hiroša u 3. i 8. minutu.

Na 1:2 smanjuje Ermin Zec u 16. minutu, a samo minut kasnije Mladost ponovo ima dva gola prednosti, strijelac je i ovog puta bio Hadžić.

Prvi crveni karton i to direktan u ekipi Mladosti dobija Marko Žulj u 39. minutu, a onda je zbog dva žuta napolje morao i Rijad Sadiku u 66. minutu, što Željo brzo koristi i smanjuje na 2:3 preko Luke Juričića u 68. minutu.

Napadali su domaći, ali su gosti stigli i do četvrtog pogotka sa dva igrača manje u 89. minutu preko Enesa Alića.

Nije tu bio kraj drami, budući da “plavi” u nadoknadi postižu dva gola i uspijevaju da “iščupaju” bod, ali su i dalje bez pobjede ovog proljeća. Strijelci su bili Zec u 91. i Semir Štilić sa bijele tačke u 94. minutu utakmice.

Premijer liga BiH, 25. kolo - subota:

Željezničar - Mladost Doboj-Kakanj 4:4
Zrinjski - Radnik 3:0

Nedjelja:

15:00 Tuzla Siti - Sloboda
17:00 Široki Brijeg - Krupa
19:00 Borac - Olimpik

Ponedjeljak:

18:00 Velež - Sarajevo

Tabela: Sarajevo 52, Zrinjski 45, Borac i Široki Brijeg 44, Velež 42, Željezničar 39, Tuzla Siti 38, Sloboda 25, Mladost DK 24, Radnik i Olimpik po 20 i Krupa 15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana