Zoran Milinković treći put u Borcu, a drugi kao trener: Na gol više, jer želimo titulu

Dušan Repija
Zoran Milinković treći put u Borcu, a drugi kao trener: Na gol više, jer želimo titulu

BANjALUKA - Novi trener fudbalera Borca je Zoran Kiza Milinković koji se vratio u Banjaluku poslije ne baš uspješne prve epizode na klupi “crveno-plavih”.

Iskusni stručnjak dobio je povjerenje rukovodstva kluba nakon što je Marko Maksimović odlučio da ode. Prethodnih dana dosta se licitiralo imenima potencijalnih nasljednika, a Milinković nije bio među kandidatima. Međutim, desio se preokret. On je stigao u Banjaluku, odgledao revanš Borca i Linfilda, a u petak ujutro se i definitivno dogovorio o novoj saradnji.

- Dobiti priliku da vodite šampiona jedne zemlje nije beznačajna stvar. Ambicije su velike, vi dobro poznajete moju karijeru. Jesam trener sa visokim ambicijama. Zaista se radujem pozivu, velika mi je čast i verujem da mogu da odgovorim zahtevima, ovog puta u daleko boljim uslovima. Pomno sam pratio sve što se u protekle četiri godine dešavalo u klubu - rekao je Milinković.Kako je dres Banjalučana nosio kao igrač početkom devedesetih, ovo mu je treći dolazak u Borac, pa nije propustio da se pozove na staru narodnu “Treći put i Bog pomaže”.

Iako će povratnički debi imati 7. ili 8. avgusta u Posušju, može se reći da je njegov drugi mandat mnogo bolje počeo od prvog. Krajem avgusta 2017. godine već prilikom predstavljanja nije baš sve kliknulo onako kao treba između njega i banjalučkih novinara, a ni rezultati nisu bili sjajni. Ipak, ono što se desilo treba da ostane u prošlosti, a šampion Srbije sa Partizanom iz 2015. godine mora da zasuče rukave i izvuče Banjalučane iz krize. Dobra stvar je što je utakmica sa Tuzla sitijem pomjerena zbog obaveza u Evropi, pa će imati dovoljno vremena da upozna ekipu i pripremi je za izazove u Premijer ligi.

- Setićete se okolnosti kakve su bile kada sam dolazio prvi put... Očigledno se u tom momentu neke stvari nisu poklopile, ali je isto tako  očigledno da Borac sada ima veoma kvalitetan tim i obavezu da pravi duge serije i odlične rezultate. S tim u vezi, obradovao sam se povratku Jove Lukića, poznajem ga iz Krupe, radi se o jednom rasnom špicu. Tu su Stojan Vranješ, Goran Zakarić, Dejan Meleg... Samim tim, verujem da će Borac biti ta ekipa koja igra za gol više. Moramo, jer želimo titulu - podvukao je Milinković.

U karijeri je promijenio mnogo klubova, a između ostalih vodio je Vojvodinu, OFK Beograd, Spartak, Donji Srem, Partizan, Rad, grčki Aris, kiparski Anortozis... Minule sezone napravio je istorijski uspjeh sa Kolubarom koju je prvi put u istoriji uveo u Superligu Srbije, ali je odlučio da napusti kormilo.

- Dobro će nam doći pauza, jer je momke možda malo i sustigao umor od evropskih utakmica i putovanja. Poznajem, istina, dobro tim, ali bitno je da provedemo što više vremena zajedno kako bismo se spremili za utakmicu - rekao je Milinković.

Ugovor na dvije sezone

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković poželio je dobrodošlicu Milinkoviću.

- Zoran je neko ko nije nepoznanica ovdje, relativno brzo smo se dogovorili o svemu. Ciljevi su jasno predočeni, kako novom šefu, tako i javnosti pred početak sezone i oni ostaju isti, a to je odbrana titule u BiH. Ugovor je potpisan na dvije godine, a Milinkoviću će u radu pomagati Čedomir Ćulum, Zoran Dragišić, Radovan Gajić i Predrag Božić - rekao je Zeljković i dodao da će uskoro stići još jedan pomoćnik po izboru trenera.

Kako se može čuti, to će biti Vladimir Volkov koji je takođe igrao za Borac, a bio asistent Milinkoviću u Kolubari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana