Zoran Kašćelan, trener košarkaša Borca: Ne zamjeram momcima, ovo je dobra lekcija

G.S.
Zoran Kašćelan, trener košarkaša Borca: Ne zamjeram momcima, ovo je dobra lekcija

BANjALUKA - Ekipa Borca nije uspjela da perfektnim skorom završi turnir u Banjaluci. Poslije pobjeda protiv Zlatibora i Krke “crveno-plavi” su poraženi od Sloge rezultatom 71:73 u desetom kolu Druge ABA lige.

Banjalučani ponovo imali vrlo dobru podršku navijača sa tribina dvorane “Borik”, ali tu energiju sada nisu iskoristili da dođu do trijumfa. Djeluje nestvarno da domaći tim nije iskoristio prednost od 17 skokova, ali je imao i pet izgubljenih lopti više dok nije briljirao u šutu za dva poena. Sloga je prvi put povela na samom kraju treće četvrtine. Da bi poslije toga stigla stigla do trijumfa u dramatičnoj završnici iako je Amsal Delalić imao priliku da trojkom iz ćoška donese pobjedu Borcu.

- Čestitam Slogi na zasluženoj pobjedi. Smatram da je odigrala zreo meč i njeni igrači pametno su igrali. Prije utakmice smo znali da će nas stići velika fizička i emotivna potrošnja iz prva dva duela,  ali to ne smije da bude alibi. Nemam mnogo toga da zamjerim momcima. Ovo nam je dobra lekcija i to u pravom momentu. Bili smo nadahnuti energetski protiv Zlatibora i Krke, uz sjajnu publiku koja nam je bila velika podrška i sada, ali nismo uspjeli da slomimo meč mnogo ranije. Svi će gledati posljednji šut, ali kada se pogleda ukupna slika Sloga je zaslužila pobjedu. Za nas je turnir bio uspješan, dobra slika poslata je iz Banjaluke i okrećemo se putu u Ligi BiH te čekamo posljednji ABA turnir - rekao je trener Borca Zoran Kašćelan.

Najefikasniji pojedinac njegovo tima bio je Dušan Tanasković sa 18 poena i deset skokova, Jan Rebec je upisao takođe 18 poena, a Stefan Lakić je dao deset. Kod ekipe iz Kraljeva Dimitrius Andervud ubacio je 21 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana