Zoran Kašćelan, trener Borca: Razvoj igrača prije rezultata

 Milan Zubović
Zoran Kašćelan, trener Borca: Razvoj igrača prije rezultata

BANjALUKA - Sa dvije pobjede i jednim porazom košarkaši Borca vratili su se kući sa drugog balon turnira Druge ABA lige.

Prvo su nadigrali Goricu (96:54), zatim dobili domaće Sparse (91:89) nakon produžetka, da bi poraz od Heliosa (85:91) u petom kolu bio prvi ove sezone na oba fronta. Borac sada ima četiri pobjede i jedan poraz, dok Helios i Krka imaju svih pet pobjeda.

- Ponavljam da nam rezultat nije u prvom planu, već razvoj košarkaša, ali uvijek je ljepše pobijediti. Dobro smo krenuli u sezonu, iako nam biju maleri sa povredama, borićemo se do kraja da napravimo što bolji rezultat - naglasio je trener banjalučkog tima Zoran Kašćelan.

On je zadovoljan urađenim i pored poraza na posljednjem meču, kada je njegova ekipa bila već dosta iscrpljena od dvije prethodne utakmice.

- Helios je u ovom trenutku najbolja ekipa Druge ABA lige i biće u najužem krugu timova koji će se boriti za titulu. Ne želim da to zvuči kao alibi za poraz, ali slovenački tim ima mnogo kvalitetnih igrača i vjerujem da puca na najviši plasman, jer su prava seniorska takmičarska ekipa. Moja ekipa ima talenat i kvalitet, ali nema iskustvo kao Helios, što je bio osnovni razlog poraza, a njihova pobjeda od nekoliko poena razlike predstavlja realan rezultat. Podbacili smo nekoliko puta u odbrani, izgubili nekoliko lopti, što su oni iskoristili da slave. Realno, korak su ispred nas u ovom trenutku - izjavio je Kašćelan za “Glas Srpske”.

Za razliku od prvog turnira ove sezone kada su svi igrali po dvije utakmice sada su igrane tri. To je Banjalučanima teško palo, jer su prije toga imali naporan put u Trebinje i iscrpljujući meč protiv Leotara.

- Generalno gledajući, zadovoljni smo ostvarenim, jer smo imali mnogo problema pred ovaj susret sa povrijeđenim igračima pa nam je klupa bila kratka. Išli smo meč po meč. Gorac je za mene bila neprijatno iznenađenje, jer sam očekivao jači otpor. Utakmica je bila neravnopravna pa sam gledao da sačuvam igrače za naredni meč. Susret sa Sparsom bio je onakav kakav sam očekivao. Poletna ekipa koja je željela da se iskupi za poraz od Sloge, a uz to je igrala na svom terenu. Nama je to bio najteži meč u fizičkom smislu, a rival je imao dan više za odmor što mnogo znači u ovako skučenom rasporedu. Ipak, nismo se predavali, pokazali smo karakter i nakon pet dodatnih minuta izašli kao pobjednici, što nam je mnogo značilo - istakao je Kašćelan.

Reljić operisan

Košarkašu Borca Nemanji Reljiću uspješno je operisan meniskus i pred njim je dvomjesečni oporavak.

- Bez Reljića smo naredna dva mjeseca, što je naravno veliki hendikep, ali u ekipu se vraća Boris Dragojević, koji je dobio određene minute tokom balona u Sarajevu, dok će Srđan Gavrić danas skinuti gips s ruke i početi sa laganim treninzima. Očekujemo da za tri do četiri sedmice bude u punom pogonu - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana