Žižović: Samoubistvo bi bilo da parkiramo autobus

Milan Zubović
Žižović: Samoubistvo bi bilo da parkiramo autobus

TRNAVA - Fudbaleri Radnika odradili su posljednji trening pred revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope kojeg će igrati u četvrtak od 20.45 časova protiv Spartaka iz Trnave.

Izabranici trenera Mladena Žižovića trenirali su u vremenu odigravanja meča na glavnom terenu Siti arene koja nosi ime najboljeg igrača slovačke ekipe svih vremena Antona Malatinskog čiji spomenik je smješten ispred sportsko-poslovnog kompleksa. Žižović je svojim igračima ukazivao na stvari koje moraju izbjeći u susretu sa pobjednikom Kupa Slovačke ukoliko žele da sačuvaju prednost od 2:0 iz prvog meča. Prema njegovim riječima ekipa nije poletjela nakon pobjede i vjeruje da će iskoristiti ovu priliku.

- Više euforije ima po pojedinim portalima nego u našim redovima jer oni očegledno nisu upoznati sa kvalitetom igračkog kadra Radnika odnosno sa njihovim igrama u prethodnom periodu. Kod nas nema euforije, čvrsto stojimo na zemlji i znamo koliko vrijedimo. Mirne glave ćemo, spušteno i ponizno doći ćemo na utakmcu sa puno samopouzdanja i pokušati donijeti rezultat koji će nas odvesti u drugo kolo. Bila bi zaista šteta ne iskoristiti ovu priliku koja se ukazala u 73 godine postojanja kluba - rekao je Žižović.

Očekuje da će domaćin odmah na početku krene izuzetno ofanzivno prema golu njegove ekipe.

- Isključivo ćemo se orjentisati na sebe i naš način igre. Biće pritiska jer Spartak ima dosta dobrih pojedinaca u svom timu i pokušaće vrlo brzo da postigne gol kako bi ostao u životu što će ostaviti dosta prostora našim brzim napadačima da to kazne. Doći ćemo da igramo i nećemo se povlačiti jer bi to bilo samoubistvo za nas u ovom meču. Nećemo da parkiramo autobus i da čekamo da primimo gol i onda zaigramo. Izaći ćemo hrabro, a da li ćemo se povući u jednom dijelu utakmice? Vjerovatno hoćemo ukoliko nam domaćin napravi pritisak - kazao je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana