Završen 18. Memorijalni bokserski turnir “Velikani Slavije”: Sejdi osvojio pehar

Darko Pašagić
Završen 18. Memorijalni bokserski turnir “Velikani Slavije”: Sejdi osvojio pehar

BANjALUKA - Povremeni reprezentativac Srbije i član Sombora Nazif Sejdi proglašen je za najboljeg boksera na 18. Memorijalnom turniru “Velikani Slavije”.

On je u kategoriji do 63,5 kilograma prvo u polufinalu savladao reprezentativca Hrvatske Filipa Poturovića, a onda je u finalu bio bolji i od Mihaila Đekića (BiH). Zbog dvije efektne pobjede žiri u kojem su bili Tadija Kačar, predsjednik, i članovi Dragan Vujković, Ivan Šijaković i Nenad Bojanić donio je jednoglasnu odluku da bude proglašen za najboljeg boksera.

- Drago mi je što sam proglašen za najboljeg na smotri koja je doživjela čak 18 izdanja. Prije mene pobjednici su bili velika imena prvo jugoslovenskog, a potom i boksa iz Srbije, tako da moj uspjeh dobija na značaju. Oba rivala koja sam savladao na ovoj smotri dobro poznajem odranije i nije bilo lako doći do dvije pobjede u dva dana. Hvala Slaviji na dobroj organizaciji, jedino mi je žao što ovaj turnir nije posmatrao veći broj gledalaca - naglasio je Sejdi.

Najbolji tehničar na turniru, na kojem su nastupili bokseri iz sedam zemalja, bio je Slovenac Gal Šepić koji je u finalu kategorije do 71 kilograma pobijedio predstavnika Njemačke Danijela Volskog.

- Bila je ovo veoma izjednačena borba u kojoj bi možda neriješen rezultat bio i najrealniji. Međutim, sudije su ipak vidjele da sam za nijansu bio bolji i drago mi je što sam se našao među nagrađenim bokserima - rekao je Šepić.

Dvojica kolosa Dimitrije Milić (Crna Gora) i Zlatko Selimović (BiH) u kategoriji preko 92 kilograma proglašeni su za najborbeniji par. Organizator turnira Bokserski klub Slavija učinio je maksimalne napore da u Banjaluku dovede još veći broj učesnika, ali zbog epidemioloških mjera bilo je nekoliko otkaza u posljednji čas.

- Među onima koji su otkazali su bokseri iz Švedske, Švajcarske, Eritreje i Makedonije. Međutim, i takmičari koji su se pojavili u dvorani “Borik” iz Republike Srpske, odnosno BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Njemačke su opravdali očekivanja i, po riječima naših gostiju, viđen je boks na zavidnom nivou. Sve u svemu, moramo biti zadovoljni, uz nadu da će naredni, 19. turnir biti mnogo brojniji ne samo po broju učesnika i zemalja već i po broju gledalaca - rekao je predsjednik Slavije Milovan Štrbac.

Na turniru su bili brojni gosti, među kojima i proslavljeni jugoslovenski bokseri Tadija Kačar, Dragomir Vujković i Mujo Bajrović, te predsjednik Bokserskog saveza Hrvatske Bono Bošnjak.

Rezultati finala

Dvorana: “Borik” u Banjaluci.

Gledalaca: 300.

Sudije: Vlado Majstorović (BiH), Tina Poletan (BiH), Tahir Ligić (BiH), Jasmin Hasić (BiH) i Jusuf Višnjić (Njemačka).

Tehnički rezultati: do 57 kg: Saša Spasojević (BiH) - Miroslav Ivanović (Srbija) 0:2, do 60 kg: Slobodan Mitrović (Srbija) - Rajko Tomović (BiH) 0:2, do 63,5 kg: Luka Jukić (Srbija) - Bojan Zečević (BiH) 0:2, do 67 kg: Rok Fliser (Slovenija) - Uroš Veljović (Srbija) 0:2, do 86 kg: Marko Pavlović (Slovenija) - Marko Gavrilović (Srbija) 0:2, do 60 kg: Luka Miksteter (Austrija) - Luka Veljović (BiH) 0:2, do 63,5 kg: Mihailo Đekić (BiH) - Nazif Sejdi (Srbija) 0:2, do 67 kg: Miladin Vranješ (BiH) - Ognjen Vujičić (Srbija) 0:2, do 71 kg: Gal Šepić (Slovenija) - Danijel Volski (Njemačka) 2:0, do 75 kg: Igor Rogić (Srbija) - Ava Dezmond (Njemačka) 2:0, preko 92 kg: Dimitrije Milić (Crna Gora) - Zlatko Selimović (BiH) 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana