Zaobilaznicom stigao do kuće

Milan Zubović
Zaobilaznicom stigao do kuće

LAKTAŠI - Povratak kući dao je novu energiju mladom Srđanu Kočiću koji je u petom kolu ABA lige protiv Zadra opravdao ukazano povjerenje trenera Dragana Bajića.

Dobrom igrom u odbrani ispunio je zadatak i nada se da će nastaviti sa sličnim partijama u regionalnom takmičenju, dok dolazak Bajića vidi kao veoma pozitivnu stvar u klubu.

- Jako sam srećan što sam dobio ozbiljniju priliku da se pokažem i trudio sam se maksimalno da opravdam ono što se od mene očekivalo. Mislim da sam uspio u tome odnosno da sam u dobroj mjeri ispunio ono što je bilo postavljeno pred mene - rekao je Kočić.

Rođen je u Gradišci 1999. godine, a porijeklom je iz Topole tako da mu je Igokea praktično domaći tim koji je sve do sada nekako zaobilazio.

Jarijeru je počeo u Top basketu da bi potom nastupao za sarajevske Sparse i podgoričku Budućnost.

- Nisam dobijao minute u B timu Budućnosti, a za nekog u mojim godinama najgore je da ne igra. Došlo je do određenih kontakata sa Igokeom pa smo se brzo dogovorili. To je bila najbolja ponuda iz domaćih klubova pa sam je prihvatio, a i nakon pet godina sam blizu kuće tako da je sada sve mnogo lakše i bolje - istakao je Kočić.

Momku koji je bio dio tima kadetske reprezentacije BiH predvođene Džananom Musom i Njegošem Sikirašem na putu do šampiona Evrope, boravak u Podgorici ipak je mnogo značio.

- Dogodilo mi se puno dobrih stvari u Budućnosti jer sam radio sa dobrim trenerima poput Aleksandra Džikića. Stekao sam određeno iskustvo trenirajući sa vrhunskim dobrim igračima i trudio se da mnoge stvari viđene kod njih ubacim u svoj košarkaški repertoar. Ipak, slabija minutaža uslovila je da odem - kazao je Kočić.

Mladi košarkaš koji igra na poziciji krila mnogo veću minutažu ima u Ligi BiH gdje je sa Darko Talićem, Nemanjom Nikolićem i Daliborom Ilićem jedan od nosilaca igre.

- Kada sam dolazio u Igokeu znao sam da neću odmah imati veliku minutažu u ABA ligi, ali isto tako da ću od Lige BIH imati veliku korist i tu ću tražiti svoju priliku da se izborim za veću šansu na Jadranu. Ligi BiH koja predstavlja dobar razvojni put i to je odlična prilika da mi mlađi napravimo veliki iskorak - naglasio je Kočić.
 

Meč sa Bratuncem

Premijerni susret petog kola Lige BiH Igokea će igrati večeras od 19 časova protiv Bratunca na svom terenu u Aleksandrovcu jer je dvorana u Laktašima zauzeta.

Domaćin ovog meča ima skor 3-1, a prvi poraz doživio je u prošlom kolu na gostovanju kod Širokog, a tu utakmicu odigrao je za manje od 24 časa nakon meča sa Zadrom u ABA ligi. S druge strane Bratunac ima skor 2-2.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana