Zalet iz Antalije: Fudbaleri Borca i Sloge rano jutros otputovali za Tursku

Darko Pašagić
Zalet iz Antalije: Fudbaleri Borca i Sloge rano jutros otputovali za Tursku

BANjALUKA/DOBOJ - Dva premijerligaša iz Republike Srpske, Borac i Sloga rano jutros otputovali su za Antaliju, gdje će do 10. februara hvatati zalet za nastavak sezone u kojima je cilj Banjalučana borba za sam vrh tabele i osvajanje Kupa BiH, dok Dobojlije žele da obezbijede opstanak u eliti.

Izabranici Vinka Marinovića napravili su sjajnu uvertiru pred polazak u Antaliju i u prvoj kontrolnoj utakmici savladali prvoligaša Srpske i kandidata za plasman u Premijer ligu Slobodu iz Novog Grada sa 7:0.

- Rezultat je bio u drugom planu, ali je lijepo vidjeti da su se igrači uželjeli utakmica, što je krunisano sa sedam pogodaka - naglasio je Marinović.

Prva provjera u Turskoj zakazana je za 29. januar, a rival će biti moskovski Dinamo. Naredni protivnik biće Vejle (4. februar), dok će 9. februara odigrati dvije utakmice i to protiv ruskog Rodina iz Moskve te letonske Aude.

- Sigurno da će duel sa Dinamom po atraktivnosti rivala biti i najznačajniji, ali je najvažnije da ovu drugu fazu priprema obavimo onako kako je planirano i da nas mimoiđu povrede. Antalija je već stara baza Borca, uslovi za rad su odlični, tako da igračima samo ostaje da vrijedno rade i da tako pokušaju da se izbore za dres prvotimca - dodao je Marinović.

Poslije pobjede nad zeničkim Čelikom, 5:1 u prvoj kontrolnoj utakmici fudbaleri Sloge su i drugom meču bili raspoloženi i savladali su federalnog prvoligaša Zvijezdu Gradačac sa 3:0. Strijelci su bili Adonis Bilal, Dušan Ristić i Dimitrije Zajić.

- Možemo da budemo zadovoljni prikazanim izdanjem u Gradačcu. Linije tima sve bolje funkcionišu, imamo brz protok lopte i igramo okomito ka golu protivnika. Zadovoljan sam i agresivnošću i zalaganjem na terenu. Ima još nekih tehničkih stvari koje ćemo ispravljati, radićemo na tome u Antaliji - naglasio je Ćurguz.

Fudbaleri Sloge u Turskoj odigraće tri utakmice. Prvi rival 1. februara biće Sogdijana iz Uzbekistana, dok će se Dobojlije četiri dana kasnije sastati sa Arsenalom iz Tule. Za 8. februar planiran je i treći posljednji duel, a protivnik će biti još jedan ruski klub, UFA.

Železničar

Zajedno sa fudbalerima Borca i Sloge u čarter letu Beograd - Antalija naći će se i fudbaleri člana Prve lige Srbije Železničara iz Pančeva. Za ovaj klub između ostalih igraju dva nekadašnja igrač Banjalučana Marko Jovanović i Goran Brkić, kao i bivši fudbaler Leotara Šaleta Kordić. Pančevci poslije prvog dijela sezone zauzimaju treće mjesto i imaju dobre izglede da od naredne sezone zaigraju u Superligi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana