Zadovoljstvo u taboru Orlova: Trostruka kruna ukrasila jubilej

Milan Zubović
Zadovoljstvo u taboru Orlova: Trostruka kruna ukrasila jubilej

BANjALUKA - Trostruka kruna sija u taboru Orlova. Osvajanjem prve titule šampiona BiH košarkašice iz Banjaluke kompletirale su trofeje ove sezone, jer su ranije stigle do Kupa Republike Srpske i Kupa BiH.

U finalnoj seriji plej-ofa savladan je gradski rival Feniks sa 3:1, za veliko slavlje unutar ekipe koja raste iz godine u godinu. Tri pehara najljepši su poklon klubu koji će ove godine proslaviti 50 godina postojanja. “Orlice” su dvije prethodne godine završavale kao druge i sada je bila treća sreća. Ove sezone odigrale su 30 utakmica u prvenstvu BiH, ostvarile 28 pobjeda uz samo dva poraza.

- Prvi put sva tri trofeja su u našim rukama. Drago mi je zbog košarke u Banjaluci, jer ovakvo finale sa dvije kvalitetne ekipe dosta znači za dalji razvoj. Bilo je veoma izazovno tokom cijele sezone, a pogotovo plej-of tako da sam jako ponosna na svoje igračice koje su sve ovo perfektno odradile. Digle smo se nakon nesrećnog poraza u trećem susretu, koji je bio najteži na psihološkom planu, jer se očekivalo da već tada dođemo do titule. Napravile smo lijepu priču koja je rezultirala trostrukom krunom - izjavila je trener Orlova Dragana Svitlica.

Kapiten Tamara Rajić od sreće je teško birala riječi, a kući je za uspomenu ponijela mrežicu sa koša.

- Kiksali smo jednu utakmicu, ali smo nakon nje izašle još jače i to potvrdile u ovom susretu te stigle do najvažnijeg trofeja u sezoni. Skupile smo se kada je najteže i pokazale karakter. Jak ritam igranja utakmica u NjABA ligi i iskustvo koje smo skupile mnogo nam je pomogao u finalnoj seriji - kazala je Rajićeva.

Kao šampionke BiH “orlice” su stekle pravo nastupa u FIBA Evrokupu, ali će odluku o eventualnom nastupu donijeti tokom idućih sedmica. Poznato je da igranje međunarodnih takmičenja iziskuje velika novčana sredstva.

S druge strane i Feniks je napravio veliki uspjeh, jer je kao debitant stigao do finala Lige BiH.

- Čestitam Orlovima na zasluženoj tituli, a nas je mnogo iscrpila polufinalna serija protiv Banovića. Bez obzira na poraz ponosan sam na svoje košarkašice, jer smo stigli do finala dok odmah krećemo sa pripremama za iduću sezonu - rekao je strateg drugog banjalučkog tima Darko Kosić.

Šampionski tim

Prvu titulu u istoriji klubu su donijele Marina Ristić, Vladinka Erak, Dragana Domuzin, Milina Mišeljić, Tamara Rajić, Sara Milanović, Teodora Trebovac, Darija Babić, Danica Čađo, Marija Vulić, Anđela Gligić i Dragana Svitlica kao trener-igrač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana