Za mjesec dana potpisivanje sporazuma o saradnji sa “Crvenom zvezdom”

Srna
Za mjesec dana potpisivanje sporazuma o saradnji sa “Crvenom zvezdom”

PRNjAVOR - Delegacija Omladinske škole Fudbalskog kluba /FK/ “Crvena zvezda” iz Beograda danas je u Prnjavoru razgovarala sa načelnikom opštine Darkom Tomašem i predstavnicima Omladinske škole FK “Ljubić” o budućnoj saradnji na stručnom usavršavanju trenera i igrača, a potpisivanje sporazuma o saradnji dva kluba najavljeno je za mjesec dana.

Koordinator škole fudbala “Crvena zvezda” Vladimir Cvjetićanin rekao je da beogradski klub u svom radu ima praksu da sarađuje sa manjim klubovima i kroz omladinsku školu radi na identifikaciji talenata.

“Nakon nekoliko godina dogovora i pregovora ovo je početak naše saradnje sa 'Ljubićem' jer nam je u interesu da dođemo na ovo područje. Sa velikim zadovoljstvom čekamo zvaničan početak saradnje”, rekao je Cvjetićanin novinarima.

On je najavio mogućnost dolaska neke od selekcija “Crvene zvezde” na otvaranje novog stadiona u Prnjavoru.

Glavni trener Omladinske škole FK “Crvena zvezda” Nikola Jelić rekao je da su dugo pratili i birali ljude sa kojima će u budućnosti sarađivati na ovim prostorima, a da su u “Ljubiću” prepoznali entuzijazam ljudi, sjajnu organizaciju i infrastrukturu koja je iz dana u dan sve bolja.

Jelić je naveo da u “Zvezdinoj” omladinskoj školi već ima dosta igrača sa ovog prostora, a da im je želja da ih u budućnosti bude još više.

Šef Omladinske škole FK “Ljubić” Goran Deket rekao je da je veliko zadovoljstvo što je “Crvena zvezda” prepoznala dobar rad u Ljubiću.

Deket istakao da je “Zvezda” prvi klub iz Srbije sa kojim su uspostavili ovakav vid saradnje.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da će neki od igrača iz “Ljubićevog” podmlatka naći svoje mjesto u većim sredinama i klubovima kao što je “Zvezda”.

“U narednih mjesec dana biće potpisan sporazum o saradnji dva kluba. Vjerujem da će to biti nova stepenica u razvoju našeg sportskog kolektiva”, rekao je Tomaš.

Omladinska škola FK “Ljubić” Prnjavor ima oko 200 mladih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana