Za banjalučku Mladost: Mozzart podržao ekipu iz Zalužana

GS
Mozzart podržao ekipu iz Zalužana
Foto: Mozzart | Mozzart podržao ekipu iz Zalužana

BANjALUKA- Fudbalski klub Mladost iz Zalužana kod Banjaluke okuplja fudbalere svih generacija od davne 1946. godine. Nakon kraće pauze, klub je 2005. godine preuzelo novo rukovodstvo, pa su nastavili vrijedno da treniraju i takmiče se.

Trenutno imaju 130 članova- od omladinaca do seniora koji igraju Područnu fudbalsku ligu. Do treće lige bi mogli u novoj opremi jer im je stigla vrijedna donacija iz kompanije Mozzart.

- Ovaj poklon kompanije Mozzart nam je veoma značajan. Ranije smo se na razne načine snalazili kako bismo obezbijedili opremu. Zato je ovo veliki iskorak za nas i naša buduća takmičenja. Mi smo amaterski pogon i opstajemo na osnovu volonterskog angažmana ljubitelja našeg kluba, a kad dobijemo novu opremu izgledamo kao ozbiljna fudbalska ekipa-kaže direktor FK Mladost Zalužani, Banjaluka Goran Balaban

Klub ima selekcije seniori, pioniri i tri predtakmičarska sastava… Od ukupno 130 članova, oko 100 je omladinaca što im daje nadu da će klub nastaviti da gaji bogatu tradiciju.

Seniori su prošlu polusezonu završili na trećem mjestu, a ambicije u narednom periodu su im da napadnu viši rang takmičenja, odnosno zaigraju Treću ligu Srpske. Uslove za to, kažu, imaju jer igraju na stadionu koji je uređen, kao i atletska staza i svlačionice… Podršku u radu do sada su dobijali od Grada Banjaluka i time pokrivali samo dio troškova… Zato im je svaka donacija, posebno u vidu sportske opreme, kao što je ova iz  Mozzarta, velika pomoć u radu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana