Vukašin Rakocija: Da Borcu vratimo stari sjaj

Siniša Kotaraš
Vukašin Rakocija: Da Borcu vratimo stari sjaj

BANjALUKA - Sjajni lijevi bek Borac m:tela Vukašin Rakocija veliki je optimista uoči nastavka Premijer lige i očekuje da se “crveno-plavi” na kraju sezone okite sa sva tri trofeja na koje jurišaju, u šampionatu BiH te Kupu Republike Srpske i BiH.

Tokom priprema Banjalučani su odigrali četiri kontrolne utakmice, a potom i četvrtfinalni dvoboj Kupa protiv dobojske Sloge i Rakocija je pokazao da je već sada u odličnoj formi.

- Obavili smo kvalitetne pripreme i imali smo dosta vremena da se uigramo, ali i da popravimo ono što je eventualno škripalo. U sezonu ulazimo sa mnogo više sigurnosti i želje za trofejima. Naš cilj su sva tri i mislim da smo najveći favoriti da ih i osvojimo - rekao je Rakocija.

Prvi korak prema jednom od njih, odbrani titule najboljeg u Kupu BiH, napravljen je eliminacijom Sloge i plasmanom na finalni turnir. 

- Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da uradimo ono što se od nas očekuje i odbranimo trofej osvojen prošle godine. Želimo da Borcu vratimo onaj stari prepoznatljivi sjaj, želimo sve tri trofeja. Mislim da je samo do nas da li će se to na kraju i ostvariti - poručio je Rakocija.

Ovog vikenda nastavlja se i Premijer liga, “crveno-plavi” su jesenji prvaci i žele da tu poziciju zadrže do kraja šampionata.

- Imamo na startu veoma tešku i izuzetno važnu utakmicu, gostovanje kod Slobode u Tuzli. Naravno i sve ostale utakmice su podjednako važne i u svakoj idemo na pobedu. Da se razumemo, Sloboda je kvalitetan rival, pojačali su ekipu, imaju novog trenera i to bi mogao da bude mač sa dve oštrice, jer je pitanje koliko se ta nova ekipa uigrala i posložila. Ono što je takođe važno jeste činjenica da je Borac, bez obzira na rezultat te prve utakmice i dalje glavni favorit za titulu. Nama je najvažnije da u svaku utakmicu uđemo bistre glave i sa jasno izraženom željom za pobedom.

Ako to bude tako, onda je i titula nadohvat ruke - kategoričan je Rakocija.

Prema njegovim riječima, velika stvar je to što Borac m:tel u nastavak sezone ulazi sa istim sastavom koji je igrao i jesenas.

- To mnogo znači i sigurno je da smo šest meseci iskusniji, a samim tim i jači. Imamo nešto što ostali rivali nemaju, jedinstvenu hemiju u ekipi. Uz nju, naše najjače oružje je velika borbenost, svojstvena ekipama koje imaju karakter - tvrdi Rakocija.
 

Ima vremena za inostranstvo

Rođeni Novosađanin potpisao je ugovor sa Banjalučanima do kraja ove sezone, ali ističe da bi volio da i u narednom periodu nosi dres Borac m:tela

- Iskreno, voleo bih da ostanem, mislim da samo budala ne bi htela da i dalje bude u ovakvoj sredini, sa ovakvim ljudima i voleo bih da to što pre rešimo. Imao sam dosta kontakata i ponuda od nekih klubova, ali želim da se prvo sa Borcem dogovorim o produžetku saradnje. Za inostranstvo ima vremena, nema potrebe da žurim - poručio je Rakocija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana