Vrijedna pobjeda Radnika za opstanak

Srna
Vrijedna pobjeda Radnika za opstanak

BIJELjINA - Fudbaleri bijeljinskog Radnika ostvarili su važnu pobjedu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH - Mladosti i bodovno se izjednačili sa rivalom na tabeli.

Radnik je pobjedom od 3:1 zadržao oreol nepobjedivosti kod kuće protiv ekipe Mladosti, te ostvario četvrti trijumf, uz dva remija, ali i napravio korak bliže ka opstanku.

Najveći dio posla “plavi” su odradili u prvom dijelu utakmice, kada su poveli sa 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Crnogorac Milan Vušurović u 5. i 44. minutu.

Dedić je pogotkom u 83. minutu fudbalerima Mladosti vratio tračak nade da mogu ostati neporaženi u Bijeljini. Međutim, upravo on je pogriješio u 92. minutu ispred svog šesnaesterca, omogućivši Huseinbašiću da postigne svoj treći gol u sezoni, a i Radnikov treći u ovom duelu, za tačku na utakmicu.

Sa ova tri boda, Radnik se poravnao sa ekipom Mladosti na tabeli, oba tima sada imaju po 19 bodova, a još bitnije je da je bijeljinski klub pobjegao Krupi na pet, a šest bodova Olimpiku koji sutra od 14.00 časova zatvara ovo kolo utakmicom protiv tuzlanske Slobode na svom terenu.

U ostalim susretima Velež je pobjedio Borac 2:0, Tuzla siti je porazila Željezničar sa 2:0, Krupa i Široki Brijeg odigrali su 1:1, a Sarajevo je poraženo od Zrinjskog 0:1.

Na tabeli vodi Sarajevo sa 46 bodova, Široki Brijeg i Zrinjski imaju po 38, Željezničar i Velež po 37, Borac 35, Tuzla siti 33, Sloboda 22, Radnik i Mladost po 19, Krupa 14 i Olimpik 13 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana