Vranješ najbolji fudbaler Srpske

M. Z.
Vranješ najbolji fudbaler Srpske

BANjALUKA - Najbolji fudbaler Republike Srpske za 2019. godinu je Stojan Vranješ, član banjalučkog Borca.

Nagrada "Velimir Sombolac" uručena mu je na manifestaciji Dan fudbala koju zajedno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i "Sportski žurnal". Njega je jednoglasno izbrao žiri na čelu sa publicistom i novinarom Tomom Marićem, a prednost je dobio u odnosu na Velibora Đurića iz Radnika i Jovu Lukića iz Krupe. Nagradu "Srđan Kačar" za perspektivnog igača dobio je Vladimir Bradonjić iz Radnika u konkurenciji Jovana Bokića (Leotar) i Nikole Turanjanina (Borac, BL). Miloradu Subiću iz Dervente pripala je nagrada  "Ilija Pantelić" za najboljeg fudbalskog radnika. Drugu godinu zaredom najbolji trener dolazi iz banjalučkog Borca, a ovaj put to je Branislav Krunić kojem je pripala nagrada "Ilija Miljuš". On je bio prvi ispred Mladena Žižovića (Radnik/Zrinjski) i Zorana Ćurguza (Željezničar sport tim). Priznanje za najboljeg sudiju od ove godine nosi ime "Ratko Kragulj", a nju je dobio Dražen Marić iz Bijeljine dok su među kandidatima bili Jovo Karić (Trebinje) i Damir Lazić (Brčko).

Zlatnu plaketu "Miljan Miljanić" dobio je Fudbalski savez Srbije za 100 godina postojanja kao i proslavljeni srpski trener Velibor Bora Milutinović. Nagrada za životno djelo "Doktor Milan Jelić" otišla je u ruke Milorada O. Laleta iz Istočnog Sarajeva.

Specijalne nagrade, Zlatna plaketa Fudbalskog saveza Republike Srpske otišle su u ruke čelnih ljudi Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine Zvezdana Terzića, Milorada Vučelića i Vojislava Gajića kao i predsjednika Rudar Prijedora Darka Milunovića te trenera iz Sjeverne Makedonije Zorana Smileskog.

Prvi put dodjeljena je nagrada ambasador fudbala koju je dobio Mladen Krstajić, priznanje za humanitarni rad u fudbalu otišlo je u ruke Vlade Đajića, posebna zahvalnica gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću. Za najbolju fudbalerku Republike Srpske za 2019. izabrana je Sofija Krajšumović, članica Radnik Bumeranga iz Bijeljine dok je Dejan Pavlović iz banjalučkog Policajca najbolji igrač malog fudbala.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana