Vlado Jagodić, trener Borca, poslije gostujućeg poraza od Zrinjskog: Počastili smo ih pogotkom

Siniša Kotaraš
Vlado Jagodić, trener Borca, poslije gostujućeg poraza od Zrinjskog: Počastili smo ih pogotkom

MOSTAR - Fudbaleri banjalučkog Borca ni u svom 15. pokušaju nisu uspjeli da zabilježe prvu pobjedu na gostovanju kod Zrinjskog, pa stadion “Pod Bijelim brijegom” sve više poprima obrise neosvojive tvrđave.

 

Kardinalno otvaranje i katastrofalnih 30 minuta igre bili su dovoljni da “plemići” ni krivi ni dužni dođu do dva gola prednosti, pa ni kasniji pogodak Jove Lukića nije donio ništa više osim ublažavanja poraza. Prema riječima trenera Banjalučana Vlade Jagodića, njegova zamisao nije bila da se prepusti inicijativa rivalu ili čak igra i neka vrsta bunkera, ali je splet okolnosti doprinio da to tako izgleda.

- Željeli smo da ponovimo igru iz utakmice sa Željezničarom i imali smo samo jednu promjenu u odnosu na taj meč. Umjesto bolesnog kapitena Stojana Vranješa zaigrao je Daglas Kruz, sa jasnom željom da pokušamo iskontrolisati njihovog najopasnijeg igrača Nemanju Bilbiju u našoj trećini terena. Nismo željeli da im baš toliko prepustimo inicijativu, a desilo se da do prvog gola faktički i ne budemo u posjedu lopte. Realno, Zrinjski je bio potpuno bezopasan, ali smo ih počastili vodećim golom, što se, nažalost, nama hoće desiti, a ubrzo im je sviran i penal - prokomentarisao je Jagodić otvaranje utakmice.

Prva prava akcija Borca viđena je u 40. minutu kada je Lukić, nakon sjajnog centaršuta Gorana Zakarića, pogodio mrežu domaćina.

- Nama je i bio plan da čekamo takve situacije i taj pogodak nas je vratio u igru. Mislim da je od tada pa do kraja meč bio ravnopravan. Međutim, u silnoj želji da dođemo do izjednačenja bili smo pomalo i brzopleti - rekao je Jagodić.

Stekao se i utisak da je nesigurni sudija Haris Kaljanac iz Sarajeva u nastavku susreta imao potpuno različit kriterijum, o čemu najbolje govori podatak da i pored velikog broja kontakata u i oko šesnaesterca Zrinjskog ni u jednom slučaju za njega nije bilo prekršaja u korist Banjalučana.

Osim poraza, Borac je imao i peh da se na otvaranju drugog poluvremena povrijedi Almedin Ziljkić, kojem je prva pomoć pružena u mostarskoj bolnici, gdje mu je konstatovan lakši potres mozga, a slomio je jedan zub. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana