Vlado Jagodić, Trener Borca: Koštao nas loš ulazak u drugo poluvrijeme

Darko Pašagić
Vlado Jagodić, Trener Borca: Koštao nas loš ulazak u drugo poluvrijeme

BANjALUKA - Rana izmjena Jove Lukića zbog povrede i loš ulazak u drugo poluvrijeme susreta razlog su poraza Borca na “Grbavici”, smatra šef stručnog štaba Vlado Jagodić.

Banjalučani su poslije dvije startne pobjede u trećem kolu m:tel Premijer lige izgubili od Željezničara sa 1:2 i tako ostali bez liderske pozicije.

- Poslije starta protivničkog igrača Lukić je osjetio bol u koljenu i morali smo da ga zamijenimo već u 35. minutu, a do tada je sve išlo kako smo planirali. Uz sve to, upozoravao sam igrače da je Željezničar najopasniji na otvaranju utakmice i uvodnim minutima drugog poluvremena. Prvi dio susreta smo uspjeli da odolimo, ali u nastavku nismo. Na našu sreću, brzo smo stigli do izjednačenja i čak imali priliku da dođemo do preokreta, ali umjesto toga primili smo jeftin gol kao na malom fudbalu. Jednostavno, kod drugog gola Sarajlija nije bilo agresivnosti kod mojih igrača u odbrani i Željezničar je to znalački kaznio - naglasio je Jagodić.

Istakao je da je zamisao prije susreta bila da igrači Borca budu što manje na svojoj polovini terena.

- Dva krilna napadača, Almedin Ziljkić i Goran Zakarić, te špic Lukić su u početku dobro izlazili na protivničku stranu terena, ali se kasnije izlaskom mladog napadača sve poremetilo i morali smo da budemo kažnjeni - nastavio je Jagodić.

Vremena za dublje analize nema, jer Borac već u nedjelju na Gradskom stadionu dočekuje Zrinjski.

- Protiv Mostaraca nam “igra” samo pobjeda, do koje jednostavno moramo doći. Zrinjski ima dobru ekipu, ali je utisak da se još traže. Istina, većina igrača je već nastupala zajedno, ali odavno nisu bili na okupu i treba vremena da se uigraju. Naš teren i činjenica da Mostarci još nisu dovoljno uigrani mogli bi da presude ovaj duel - dodao je Jagodić.

Za meč sa Mostarcima u kombinaciji sigurno neće biti golmana Mladena Kukrike, koji je još uvijek suspendovan, dok povrijeđeni Aleksandar Subić intenzivno trenira i do petka će se znati da li će konkurisati za utakmicu. 

Sa Sutjeskom od 16.30

Već je poznato da će susret prvog kola kvalifikacija između Borca i Sutjeske biti odigran 27. avgusta na Gradskom stadionu u nepopularnom terminu od 16.30 časova.

- Nije nam baš jasna satnica, ali moramo joj se povinovati. Nadam se da neće biti paklene vrućine, jer će u protivnom biti jako teško igrati - naglasio je trener Borca Vlado Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana