Vlado Đajić za Glas Srpske potvrdio: Povrijeđenog Kuzmića odvezao helikopter u Beograd

D. O.
Vlado Đajić za Glas Srpske potvrdio: Povrijeđenog Kuzmića odvezao helikopter u Beograd

BEOGRAD - Povrijeđeni košarkaš Crvene Zvezde Ognjen Kuzmić prije 15 minuta odvezen je helikopterom za Beograd, gdje ga čeka ekipa ljekara, sa kojima smo se već čuli i koji su obaviješteni o njegovom stanju – rekao je “Glasu Srpske” direktor Univerzitetsko-kliničkog centra RS (UKC RS) Vlado Đajić.

Đajić je “Glasu Srpske” rekao da je Kuzmić jutros primljen sa teškim povredama glave.

- Polomljene su mu obje vilice, koje prate i prelomi kostiju lica. Bio je u besvjesnom stanju i imao je povredu grudnog koša, praćenu nagnječenjem pluća – istakao je Đajić.

Prema njegovim riječima, najbitnije je da nema krvarenja u mozgu, a beogradski ljekari će procijeniti da li i koji su operativni zahvati potrebni, kako bi pomogli Kuzmiću.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, Kuzmićev saputnik Bogdan Ilić je nakon povrede glave i kostiju lica zadržan u UKC Banjaluka.

- Pacijent B.I. (29) je na aparatima za disanje i ostaje na daljem liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje - izjavio je Rakanović i dodao da je prerano za bilo kakve prognoze za njegovo stanje.

Dražen Janjanin i njegov kum Marko  Mijatović su pušteni na kućno liječenje bez ozbiljnijih povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana