Vladimir Vranješ, rukometni reprezentativac BiH, za “Glas Srpske”: Gubili smo zbog svojih grešaka

Siniša Kotaraš
Vladimir Vranješ, rukometni reprezentativac BiH, za “Glas Srpske”: Gubili smo zbog svojih grešaka

BANjALUKA - Standardni reprezentativac BiH, korpulentni kružni napadač mađarske Tatabanje Vladimir Vranješ, istakao je da su on i njegovi saigrači dali sve od sebe da na Evropskom prvenstvu ostvare što bolji rezultat, te da je, i pored sva tri poraza u grupi, zadovoljan izdanjem selekcije.

Prema njegovim riječima, reprezentacija se nije osramotila i bila je adekvatan rival svim protivnicima. Uz to, stečeno je dodatno iskustvo, pa će BiH sa mnogo više optimizma i samopouzdanja dočekati kvalifikacije za iduća velika takmičenja.

- Imali smo “grupu smrti” u Trondhajmu, što se najbolje vidi po tome da je jedna Francuska već nakon prvog kruga morala da spakuje kofere i ode kući. Nismo se obrukali jer smo u sva tri meča dugo bili u igri i da smo do kraja ispoštovali igru, vjerujem da bi bilo bolje. Ipak, najviše nam znači ovo novo iskustvo, neophodno da bi i BiH postala stalni učesnik velikih takmičenja - tvrdi Vranješ.

Nekadašnji prvotimac Borca ističe da je BiH propustila veliku priliku da ostvari i bolji rezultat, odnosno osvoji bar bod ili dva.

- Vjerovao sam da možemo do nekog pozitivnog rezultata, ali smo doživjeli sva tri poraza, prvenstveno svojim greškama. Na otvaranju protiv Norveške potpuno smo zabrljali u prvom poluvremenu i poslije nismo mogli da se vratimo. Protiv Francuza poluvrijeme je bilo zaista odlično, dok smo protiv Portugalije pedesetak minuta bili u egalu, a onda smo, prvenstveno lošom igrom “sedam na šest”, dozvolili da odu na nedostižnu prednost. Svima smo pravili problem kada smo igrali “6 na 6” i mislim da smo to i odigrali najbolje - kazao je Vranješ.

Iako je igrao na Svjetskom prvenstvu, nastupao u Španiji, a već sedam godina boravi u Mađarskoj, te odigrao mnogo velikih utakmica... kazao je da će boravak u Trondhajmu biti nešto što će definitivno zapamtiti.

- Bio je to jedan zaista veliki doživljaj jer je ovih sedam dana cijeli Trondhajm živio za rukomet. Tamo su odigrane dvije grupe, na okupu je bilo osam reprezentacija, ogroman broj svjetski poznatih imena, bezbroj navijača svih selekcija i za sve to vrijeme nije zabilježen nijedan incident, pa ni onaj najmanji. Susreo sam se sa dosta prijatelja i poznanika i nosim zaista sjajne utiske iz Norveške - istakao je Vranješ.

Ugovor sa Tatabanjom ističe mu ovog ljeta, a sada već iskusni pivot kaže da je moguće da će promijeniti sredinu.

- Neću ništa unaprijed da pričam, sačekaću ljeto pa onda vidjeti šta i kako. Već sada imam dosta ponuda, tu je i Tatabanja, ali mislim da je nakon sedam godina igranja u Mađarskoj došlo vrijeme za neki novi izazov. Ali, o svemu tome kada dođe vrijeme - ostao je Vranješ nedorečen.
 

Sjajni Mađari

Kao prvotimac Tatabanje Vranješ je sa velikim interesovanjem pratio razvoj situacije u grupi E, u Malmeu, gdje je reprezentacija Mađarske napravila veliko iznenađenje eliminacijom olimpijskog i svjetskog prvaka Danske.

- Mađari su odlično odigrali, prvenstveno odbranu, a potom i u napadu. Nametnuli su svim rivalima svoju igru, koja nikome nije odgovarala i oni su, po mom mišljenju, najprijatnije iznenađenje prvenstva. Uostalom, četiri rukometaša dolaze iz Tatabanje, još više je onih sa kojima sam nekada igrao i zato sam i navijao za Mađarsku - otkrio je Vranješ.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana