Vladimir Volkov: Pomoći ću najvećem srpskom klubu sa ove strane Drine

Darko Pašagić
Vladimir Volkov: Pomoći ću najvećem srpskom klubu sa ove strane Drine

Banjaluka - Novo pojačanje Borca Vladimir Volkov, koji je sa premijerligašem sa Gradskog stadiona potpisao ugovor do kraja sezone, vjeruje da Banjalučani mogu mnogo ove sezone, ali i da će učiniti sve da svom novom klubu na najbolji način pomogne u ostvarenju planiranih ciljeva.

Ovaj 33-godišnji lijevi bek u redove “crveno-plavih” došao je kao slobodan igrač, a do ljeta je bio član beogradskog Rada sa kojim je raskinuo saradnju.

- Do realizacije saradnje sa Borcem došlo je preko zajedničkih prijatelja i vjerujem da će biti na obostrano zadovoljstvo. Posle rastanka sa Radom planirao sam da ostanem u Beogradu, odnosno da igram negde u Srbiji, ali nakon poziva iz Banjaluke došao sam da pomognem najvećem srpskom klubu sa ove strane Drine - rekao je Volkov za “Glas Srpske”.

Biće mu ovo prvi put u karijeri da svoje fudbalsko umijeće pokaže u Premijer ligi BiH.

- Znam da je Premijer liga BiH prilično zahtjevna, da u njoj igra dosta igrača sa kojima sam ranije imao priliku da igram, dosta fudbalera poznajem, tako da sa te strane ne bi trebalo da bude problema. Ono što mi je daleko važnije da pomognem Borcu u ostvarenju ciljeva, koji su ove sezone prilično visoki. Nadam se da će tako biti i da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtano - nastavio je Volkov.

Tokom ljetne pauze bio je bez kluba.

- Nisam odradio klasične pripreme, ali sam samoinicijativno trenirao. Zato verujem da ću za prve utakmice biti veoma brzo spreman, možda i za desetak dana. A, onda ću da čekam svoju šansu da i u dresu Borca pokažem šta znam - samouvjeren je Volkov.

Iza sebe ima dugu i bogatu karijeru.

- Kao mlad igrač otišao sam iz BSK-a iz Borče u Portimonenše. Posle šest meseci u Portugaliji vratio sam se u BSK, a potom otišao u OFK Beograd, da bi potom dve i po sezone igrao za moldavski Šerif iz Tiraspolja sa kojim sa osvojio dva prvenstva i dva kupa. Potom sam došao u Partizan, gde sam ostao četiri godine i za to vreme osvojio tri titule. Zatim sam igrao za belgijski Mehelen, na pozajmici u Lehu iz Poznjanja, potom u Radničkom iz Niša, Radu, kiparskom Ermisu i ponovo u Radu - rekao je Volkov.

Jedan je rijetkih fudbalera na svijetu, koji se može pohvaliti da je nastupao za dvije nacionalne selekcije.

- Dobre igre u Partizanu bile su razlog da dobijem poziv za reprezentaciju Srbije za koju sam 15. novembra 2011. godine ubeležio jedini nastup protiv Hondurasa. Posle samo šest meseci i deset dana debitovao sam za selekciju Crne Gore u prijateljskom meču protiv Belgije i za “đetiće” sam upisao 17 nastupa - dodao je fudbaler rođen u Nišu.

Remi sa Vojvodinom

Borac i Vojvodina igrali su neriješeno, 1:1 u humanitarnoj utakmici od koje je sav prihod išao za nabavku ortopedskih kolica maloj Sari Vujinović, koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

Po kišovitom vremenu meč je posmatralo blizu 3.000 gledalaca, a domaćin je do prednosti došao u 63. minutu kada je mrežu Novosađana zatresao Demir Jakupović. Izabranici Nenada Lalatovića izjednačili su u 86. minutu golom Nikole Drinčića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana