Vladimir Stanković: Možemo nadoknaditi osam golova zaostatka

Siniša Kotaraš
Vladimir Stanković: Možemo nadoknaditi osam golova zaostatka

DOBOJ - Rukometaši Sloge sutra igraju revanš utakmicu drugog kola Čelendž kupa, a pred Dobojlijama je težak zadatak da nadoknade osam golova zaostatka iz prvog meča (22:30), odigranog u bjeloruskom Mogiljevu.

Svjesni su u redovima Sloge da je pred njima i te kako ozbiljan izazov, ali najbolji igrač Sloge na početku sezone Vladimir Stanković ističe da to nije “nemoguća misija”, ali i da se utakmica mora odigrati mnogo kvalitetnije i ozbiljnije, nego ona sedam dana ranije.

- Iskreno, teško nam je pao poraz jer je ipak prevelik. Mi smo u tu utakmicu ušli preopušteno i poslije je bilo teško da se vratimo, a Mašeka je pokazala da se radi o kvalitetnoj i uigranoj ekipi. Cijelu utakmicu smo jurili zaostatak, ali smo konstantno ponavljali greške, i kada se tome doda veliki broj promašaja i izgubljenih lopti, onda je jasno da bolje i nismo mogli da prođemo. Realno, mi smo odigrali veoma slabo, ispod našeg nivoa, i jednostavno smo morali da doživimo visok poraz - tvrdi Stanković.

Ipak, crnogorski internacionalac u redovima Sloge smatra da prolaz u narednu rundu nije nemoguć. 

- Detaljno smo analizirali prvu utakmicu i svjesni smo da Mašeka nije toliko kvalitetnija, te da smo morali da ostvarimo mnogo bolji rezultat. E, sad, ukoliko mislimo da u revanšu napravimo nešto, onda ne smijemo da ponovimo slabu igru i nepoštovanje lopte iz prvog susreta. Sve kredite smo potrošili u Mogiljevu, tako da sada moramo da odigramo mnogo ozbiljnije i odgovornije. Kažem, nije nemoguće nadoknaditi taj zaostatak, u rukometu se to bezbroj puta dešavalo, ali moramo svi da damo 150 odsto svojih mogućnosti. Ukoliko bude tako, a uz podršku sa tribina, vjerujem da je prolaz u treće kolo dostižan - kategoričan je Stanković.

Dobojlije su premijerligašku sezonu otvorile sa dva remije i jednom pobjedom, ali najbolji strijelac kluba kaže da je učinak morao da bude i bolji.

- Da nam je neko, prije početka prvenstva, ponudio ove rezultate, sigurno bi to prihvatili. Međutim, kada pogledam unazad, mislim da smo i mogli i morali da imamo veći bodovni saldo. U oba remija smo propustili šansu da pobijedimo jer smo imali zadnje napade koje nismo realizovali, a u pobjedi protiv Slavije smo ishitrenim šutevima i komotnom igrom u odbrani, dozvolili gostima da uhvate priključak. Ipak, imamo kvalitet i mnogo prostora za napredak i sa malo više ozbiljnosti u igri, siguran sam da će u nastavku biti mnogo bolje - zaključio je Stanković.

 

Priznanja

Rukometaš Sloge izabran je za najboljeg srednjeg beka na ovogodišnjem TV turniru šampiona, a bio je i prvi strijelac turnira. Na meču u Mogiljevu dobio je priznanje kao najbolji pojedinac na utakmici, ali Vladimir kaže da bi mu bilo draže da je rezultat bio drugačiji.

- Meni svako priznanje imponuje i to mi daje stimulans da u svaku narednu utakmicu uđem na najbolji način. Ali, na prvom mjestu su mi, ipak, ekipa i rezultat, pa tek onda sve ostalo - tvrdi Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana