Vladan Danilović jedva čeka sutrašnji meč sa Rio Aveom: Da Gradski stadion ostane naša tvrđava

Dušan Repija
Vladan Danilović jedva čeka sutrašnji meč sa Rio Aveom: Da Gradski stadion ostane naša tvrđava

BANjALUKA - Sat neumitno otkucava i sve je bliže najveća utakmica za Borac u evropskim okvirima, a raspoloženje među igračima za sutrašnji okršaj sa Rio Aveom je sjajno i svi jedva čekaju da arbitar iz Danske Peter Kjersgard Anderson da znak za start meča.

Ovo tvrdi Vladan Danilović, jedan od glavnih aduta Vlade Jagodića u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Momak, koji je često bio osporavan prethodnih sezona, uspio je da ostavi sve iza sebe i na terenu pokaže koliko vrijedi, a uporedo sa ličnim razvojem rastao je i klub, kao i apetiti. Zato i ne krije da je cilj napraviti bar još jedan korak i eliminisati ekipu koja je bez sumnje veliki favorit.

- Čeka nas istorijska utakmica, jer smo poslije 45 godina prošli prvu prepreku u Evropi, a Borac u dugoj istoriji nikada nije prošao drugo kolo. Zato smo izuzetno motivisani, jedva čekamo da istrčimo na teren. Mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe, a vjerujem da možemo slaviti nakon meča. Pobjeda u 90 minuta, produžecima ili poslije penala, sasvim mi je svejedno, sve bih dao da se radujemo sutra uveče - rekao je Danilović.

Portugalci su vrlo jak tim, mahom sastavljen od domaćih igrača i Brazilaca, ali ima i Hrvata, Japanaca, Poljaka, Holanđana... Koliko vrijede pokazali su prošle sezone, koju su završili na petom mjestu, odmah iza neprikosnovene trojke Porto, Benfika, Sporting te Brage. Međutim, ove sezone još nisu odigrali zvaničan meč, jer tamošnje prvenstvo počinje predstojećeg vikenda.

- Pratio sam ih minulih godina onako površno, a otkad smo ih dobili za rivale, detaljnije sam se upoznao sa igračkim kadrom. Sjajni su, imaju dosta igrača koji vole da imaju loptu u nogama, a njihov trener je izjavio da je plan da kontrolišu situaciju na terenu. Imamo i mi svoj plan, siguran sam da trener i njegovi pomoćnici mnogo više znaju o njima nego mi igrači i da će nam na posljednja dva treninga ukazati na sve njihove vrline i mane - naglasio je Danilović.

Domaći teren pokazao se kao veliki adut Borca, kako ove sezone, tako i kroz istoriju, jer “crveno-plavi” ne znaju za poraz u evropskim mečevima odigranim na Gradskom stadionu.

- Nadam se da ćemo produžiti tradiciju. Mnogo smo pričali i između sebe, odlično je što igramo na domaćem terenu, iako nažalost neće biti navijača, ali znamo da su oni uvijek sa nama. Stariji momci se trude da nam kroz razgovor objasne šta su evropske utakmice, kako treba da ih igramo i kako da se postavimo. Svjesni smo da se greške ne praštaju i potrudićemo se da ih ne pravimo - naglasio je Danilović.

Odlazak ili ostanak

Već dugo se može čuti da će kraj evropskog puta Borca označiti i odlazak Danilovića.

- Iskreno, postoji šansa da odem, ali ne bih imao ništa protiv ni da ostanem. Mnogo toga sam prošao u Borcu, od ispadanja u Prvu ligu pa evo do drugog kola Lige Evrope i osjećam se kao domaćin, iako nisam iz Banjaluke. Sada kada je sve napokon kako treba, volio bih da ostanem do kraja sezone i da podignemo bar jedan trofej. Ako ništa, da onda prođemo Rio Ave i da odigramo bar još jedan evropski meč - zagonetan je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana