Više od 500 džudista iz 18 zemalja na prvoj „Majdov akademiji“

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO NOVO SARAJEVO- Više od 500 džudista iz 18 zemalja učestvuje na trodnevnoj "Majdov akademiji", koja je danas počela u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji svjetskog džudo prvaka Nemanje Majdova.

Majdov je rekao da je veoma ponosan na svoju prvu akademiju i na to da je za 16 dana uspio da skupi ovoliki broj ljudi, dodajući da je pitanje koliko će tek sljedeće godine da bude učesnika.

"Imamo četiri olimpijske medalje, devet svjetskih, pedeset četiri evropske i zahvalan sam svim ljudima koji su došli, mojim specijalnim gostima, olimpijskim i evropskim šampionima, što su tu da prenesu svoje znanje našoj djeci, a to nema cijenu, jer su oni to znanje sticali na teži način", naveo je Majdov.

"Majdov akademiji", koja je organizovana u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu", prisustvovao je načelnik ove opštine Jovan Katić, koji je istakao da je ponosan što se jedan ovakav događaj odvija na području Istočnog Novog Sarajeva.

Katić je naveo da će se opština, kao i džudo klub potruditi da budu dobri domaćini, da se čuje za Istočno Novo Sarajevo kroz ovu akademiju, te da očekuje da će sljedeće godine broj učesnika biti udvostručen.

Srpski džudista Aleksadar Kukolj, dvostruki olimpijac, izrazio je zadovoljstvo jer je tu da podrži porodicu Majdov, te dodao da je zadovoljan što se ovdje okupio veliki broj ljubitelja ovog sporta željnih da prenesu znanje na mlađe generacije i da među njima stasaju novi šampioni.

Evropska šampionka Amandin Bušar izrazila je zadovoljstvo jer je tu da podijeli iskustvo sa mlađim ljubiteljima ovog sporta.

"Ovde mi je lijepo, svi su me lijepo dočekali, prijateljski i radujem se novom iskustvu", rekla je Bušarova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana