Vico Zeljković, predsjednik Borca: Sa Krstajićem želimo raditi na duže staze

Milan Zubović
Vico Zeljković, predsjednik Borca: Sa Krstajićem želimo raditi na duže staze

ZLATIBOR - Predsjednika Fudbalskog kluba Borac Vicu Zeljkovića raduje zainteresovanost bivšeg srpskog reprezentativca i selektora Mladena Krstajića da ga zamijeni na toj funkciji.

Ipak, Zeljković je rekao da se radi o veoma kompleksnoj temi i da Krstajić još definitivno nije odlučio hoće li preuzeti funkciju, jer je tražio određeno vrijeme da razmisli o ponudi, a sve će definitivno biti poznato 6. avgusta, za kada je zakazana Skupština kluba.

- Ima mnogo stvari koje bi trebalo da se spoje u cjelinu, jer Krstajić ima trenerske ambicije, pa ne bih želio da pravimo nešto kratkoročno. Sve opcije ćemo razmotriti, pa ćemo vidjeti u kojem ćemo smjeru ići. Dobro je biti okružen ljudima koji su napravili nešto u fudbalu, imaju plan i viziju kako bi trebalo da radimo dalje. Za sve navijače Borca najbitnije je da je klub porastao i da ima poštovanje drugih. Imamo šansu da u budućnosti napravimo veću priču nego što je Borac ikada uradio - izjavio je Zeljković.

Prema njegovim riječima, klub je postavljen na dobrim temeljima i sada bi trebalo da bude podignut na viši nivo.

- Drugačije ne može da bude i Borac dugoročno mora da bude član grupne faze Lige Evrope. Klub smo velike tradicije, mada za nešto više treba i više kapitala. Takođe, posvećeni smo i radu na infrastrukturi, pa naredne godine planiramo zamjenu trave, kao i postavljanje grijača ispod nje, uređivanje istočne tribine, te izgradnju još jednog terena za trening. Borac ima stabilnu okosnicu tima i u prelaznom roku to treba nadograđivati. Evropski Borac nekada je bila floskula kojoj su se podsmijavali, ali to sada nije tako i klub se neće srušiti kao kula od karata kada doživi neki poraz na evropskoj sceni - istakao je Zeljković.

Dodao je da “crveno-plavima” treba vremena da pređu na viši nivo:

- Bitno je da nas ne opterećuju dugovi iz prošlosti, koje smo sveli na minimum i oni ne ugrožavaju tekuću likvidnost. Očekujem da u što skorijem vremenu potpišemo ugovor sa generalnim sponzorom, što pokazuje stabilnost kluba. Kada završimo priču sa generalnim sponzorom, stići će određeni prihodi od nastupa u Evropi i prihodi od transfera.

Predsjednik je istakao da Borac do sada nije bio u poziciji da radi transfere jer je igrao Prvu ligu Republike Srpske.

- Zato danas imamo sedam-osam perspektivnih igrača koji su nastajali u bolnim vremenima u našem pogonu. Imamo plejadu mladih fudbalera i podizaćemo način rada u omladinskoj školi, zbog čega je i došao Igor Janković, tako da nam je u planu neka vrsta akademije - kazao je Zeljković.

Pohvalio je rad mladog napadača Jove Lukića, koji je stigao u ekipu pred početak priprema.

- Napravili smo dobar posao sa Lukićem, koji je pokazao kvalitet. Istina, još nije dao gol, što mu je primarni zadatak, ali ako nastavi ovako, golovi će doći. Već sada mnogo znači za tim. On igra na škakljivoj poziciji, gdje smo bili jako nezadovoljni Srđanom Vujaklijom, pa su mnogi očekivali da dovedemo neko provjereno ime, ali to ne mora da bude garancija uspjeha, što je pokazao Vujaklija. Lukić će biti dobar dugoročni posao - zaključio je Zeljković.

Galić precrtan

Desni bek Marin Galić vraćen je u Banjaluku i sa njim će biti raskinut ugovor jer je narušio klupsku disciplinu.

- Nije mi drago što se to desilo i Marinu želim sve najbolje u nastavku karijere. Postoje pravila i kodeks ponašanja koja nije poštovao, pa je došlo do razlaza. Klub je reagovao efikasno i on je već u Banjaluci. Sa nama ima ugovor do kraja godine, pa će taj dio posla završiti sa direktorom. Završio je sa Borcem i želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Volio bih da se pronađe u nekom klubu onako kao on misli da treba - kazao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana