Veteran Leotara Dragan Ristić zaslužio aplauze banjalučke publike: Saigrači me zovu deda, ali ne zamjerim im

Siniša Kotaraš
Veteran Leotara Dragan Ristić zaslužio aplauze banjalučke publike: Saigrači me zovu deda, ali ne zamjerim im

TREBINjE - Odlično se slažem sa ovom omladinom, iako sam od pojedinaca stariji po 20 i više godina. U šali me zovu deda, a ja se ne ljutim jer je i meni lijepo sa njima.

Rekao je u razgovoru za “Glas Srpske” iskusni fudbaler Leotara Dragan Ristić. Špic Trebinjaca ujedno je i najstariji igrač Premijer lige, ali mu ni činjenica da ima punih 39 godina i pet mjeseci ne smeta da na terenu bude vođa izuzetno mlade ekipe. Koliko je Ristić cijenjen i kod protivničkih navijača najbolje govori scena sa banjalučkog Gradskog stadiona, kada ga je sa terena, prilikom izmjene, ispratio gromoglasan aplauz domaćih ljubitelja fudbala. I to nakon što je dao veliki doprinos da njegov tim sačuva početnih 0:0.

- To je stvarno veliki doživljaj i teško ga je opisati. Banjalučka publika odlično poznaje i voli fudbal, a razlog za aplauz leži u tome što su prepoznali moju poštenu i korektnu igru. Iako sam u godinama i iako sam tokom duge karijere doživio mnogo toga, taj detalj mi zaista nogo mi znači - naglasio je Ristić.

Trebinjci su, nakon startne pobjede na gostovanju u Bijeljini i u Banjaluci ostali neporaženi pa se može reći da predstavljaju najprijatnije iznenađenje na startu nove sezone.

- Protiv šampiona države i remi na njegovom terenu je ravan pobjedi. Možda smo mogli i više, ali i Borac je imao svoje šanse, tako da je remi, po mom mišljenju, najrealniji ishod. Jedino da je možda bilo golova, jer bi tada cjelokupan utisak bio mnogo bolji - rekao je Ristić.

Interesantno da je Ristić u nekoliko navrata najavljivao kraj karijere, ali se uvijek predomišljao. Ovo mu je već deveta uzastopna sezona u dresu Leotara.

- Odlučio sam da je dosta onda kada je Leotar bio u Drugoj ligi RS i nije me bilo dva mjeseca. Tada se u klub vratio Oleg Ćurić, došla je i nova uprava pa sam odlučio da se aktiviram i pokušam da pomognem ekipi. Tako je bilo i sada, nakon što smo osvojili Kup RS rekao sam “dosta”, ali je onda Branislav Krunić insistirao da ostanem da bih na terenu bio neka njegova produžena ruka - pojasnio je iskusni fudbaler.

U klubu jedva čekaju četvrto kolo kada će, u meču sa Tuzla sitijem, prvi put ove sezone zaigrati pred svojim navijačima.

- Vjerujem da će “Police” biti pune, ali i da nećemo razočarati naše simpatizere. Još ukoliko narednog vikenda ostvarimo dobar rezultat protiv Slobode, neće im trebati bolja pozivnica - zaključio je Ristić.

Premijer liga

1. Tuzla siti       2        2        0        0        4:2     6

2. Sloboda 2        2        0        0        3:1     6

3. Leotar   2        1        1        0        1:0     4

4. Velež     1        1        0        0        2:0     3

5. Sarajevo 2        1        0        1        3:2     3

6. Borac     2        0        2        0        1:1     2

7. Š. Brijeg        2        0        2        0        1:1     2

8. Zrinjski 1        0        1        0        0:0     1

9. Željezničar    2        0        1        1        2:3     1

10. Rudar Prijedor     2        0        1        1        1:2     1

11. Radnik 2        0        0        2        1:3     0

12. Posušje         2        0        0        2        0:4     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana