Veoma težak raspored Igokee do kraja sezone ABA lige: Trnovit put do opstanka

Milan Zubović
Veoma težak raspored Igokee do kraja sezone ABA lige: Trnovit put do opstanka

LAKTAŠI - Tamni oblaci nadvili su se nad Igokeom. Osmi vezani poraz upisan je u ABA ligi, alarmi su odavno upaljeni, a pod znak pitanja došao je i opstanak u elitnom razredu regionalnog takmičenja.

Ono što može da koliko-toliko raduje trenera Vladimira Jovanovića jeste činjenica da sami odlučuju o svojoj sudbini te da drže sve u svojim rukama, ali im naruku ne ide raspored do kraja sezone. Naime, šest od devet utakmica igraju u gostima i to kod ekipa koje sjajno brane domaći teren. Aleksandrovčane već sutra očekuje odgođeni susret 14. kola protiv Mornara u Baru sa kojim dijele isti skor pobjeda i poraza 5-12, tako da je pobjeda od velika važnosti za oba tima te može da bude prekretnica za dalje. Igokeu zatim očekuje najteže moguće gostovanje i to kod Budućnosti u Podgorici gdje nikada nije slavila tokom 11 mečeva koliko je igrala.

- Moramo da radimo i treniramo. Moramo verovati da će doći jedna pobeda. Imamo četiri vezana gostovanja, ali moramo verovati. Sa takvim stavom je neophodno da izađemo na teren. Igokea je poslednju pobedu ostvarila početkom decembra. Negativan niz utiče i neke stvari se ne mogu promeniti preko noći. Jedna pobeda kada dođe, biće nam lakše. Šta je tu je. Ne možemo i nemamo pravo da kukamo. To što imamo je najbolje što imamo i nije isključeno da ne bude još promena - rekao je trener Jovanović nakon poraza u Beogradu od Zvezde u 18. kolu regionalnog takmičenja.

Mladi srpski stručnjak još nije upisao pobjedu kao kormilar tima iz Republike Srpske otkako je sredinom januara zamijenio Dragana Bajića koji je podnio ostavku iz moralnih razloga, odnosno loših rezultata. Ekipu je vodio protiv Borca u Čačku, Splita na domaćem terenu te Zvezde.

Na početku sezone niko nije mogao naslutiti ovakav rasplet situacije. Poslije uvodnog poraza od Mornara vezane su tri pobjede, nakon kojih je stigao tijesan poraz od beogradskih “crveno-bijelih”, a onda i velika pobjeda protiv Budućnosti. U tom trenutku ekipa iz Aleksandrovca je pretendovala na četvrto mjesto tabele kao i na baraž top 16 faze Lige šampiona. Kada je 4. decembra ostvarena pobjeda protiv MZT-a 4. niko nije ni pomislio da naredna dva mjeseca neće biti slavlja u taboru Igokee. Istina, ekipa je ostala bez centra Dešona Stivensa dok je plejmejker Kendrik Rej otišao prije nekoliko dana. U međuvremenu su stigli Nenad Nerandžić, Dragan Milosavljević i Ognjen Stanković koje očekuje grčevita borba do kraja.

Raspored Igokee

Do kraja takmičenja Igokei je ostalo da odigra još devet utakmica. Prvo ide na noge Mornaru, zatim nastavlja turneju po Crnoj Gori gdje će gostovati kod Budućnosti iduće subote. Potom je gost Cedevita Olimpije, a onda domaćin FMP-u. Poslije susreta sa “panterima” ide u Skoplje kod MZT-a, pa na Hrvatsko primorje u Zadar. Pretposljednje kolo donosi obračun sa Partizanom u Beogradu, a posljednje sa Studentskim centrom u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana