Veliki podsticaj za mali fudbal: Novi Mozzart dresovi za KMF Jošavka

GS
Foto: Ustupljena fotografija

Klub malog fudbala Jošavka iz okoline Čelinca već 11. godinu okuplja entuzijaste koje spaja ljubav prema futsalu i rodnom kraju. Budžet im je skroman, pa su svi članovi ekipe volonterski angažovani. Međutim, to ih nije spriječilo da ostvare dobre rezultate. Kako bi tako nastavili i u budućnosti, kompanija Mozzart ih je obradovala u akciji „Novi dresovi za nove šampione“.

-Puno nam znače dvije nove garniture dresova. Da nismo dobili ovaj poklon, ne bismo mogli da ih samostalno priuštimo iz našeg skromnog budžeta, pa bi morali da igramo u staroj opremi. Momci su oduševljeni, hvala Mozzartu na podršci- kaže Siniša Branković, trener KMF Jošavka, Čelinac.  

Klub broji oko 35 članova. Na takmičenja odlaze sa seniorskim sastavom, dok mlađi igrači uz starije vrijedno treniraju, ali još ne igraju utakmice. Takmiče se u Drugoj fustal ligi Republike Srpske- grupa Centar, gdje su trenutno na sredini tabele.

Najveći uspjeh, u proteklih 11 godina rada, klub je ostvario ulaskom u Premijer ligu, te utakmicom u polufinalu Kupa RS.

U narednom periodu prvenstveno žele da klub opstane, a o većim uspjesima će razmišljati kada budu imali više sredstava.

Trenutno im podršku u radu pruža samo Opština Čelinac, te poneki donator ili sponzor, a svi članovi kluba angažovani su volonterski, pa to rade iz ljubavi prema ovom sportu i svom kraju.

Tim više, nova oprema iz kompanije Mozzart mnogo im znači. A ta donacija im je stigla u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kojom je regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada usrećio brojne klubove širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana