Polumaratonci iz bivše Jugoslavije prave spektakl u Trebinju i Gradu sunca

D. R
Polumaratonci iz bivše Jugoslavije prave spektakl u Trebinju i Gradu sunca

TREBINjE - Prvi polumaraton u Trebinju koji je zakazan za 29. mart okupiće trkače iz svih zemalja bivše Jugoslavije, ali i šire, saopštili su organizatori iz Asocijacije za sport i rekreaciju. Polumaratonci iz bivše Jugoslavije prave spektakl u Trebinju i Gradu sunca

Oni su naveli da je do sada prijavljeno 180 polumaratonaca, te da će ta brojka biti značajno uvećana s obzirom da je do događaja ostalo mjesec i po dana.

Promoteri, a ujedno i favoriti za pobjedu su ponajbolji dugoprugaši u BiH Srđan Samardžić i Alija Imamović, ali će šansu da se pokažu imati i rekreativci jer će osim glavne trke biti organizovane i one na kraćim dionicama, kao i trke za djecu.

- Najljepši grad Srpske dobio je svoj trkački vikend koji je zamišljen kao porodični događaj. Osim trka i dopbre zabave u saradnji sa vlastima Trebinja, kojim se ovim putem zahvaljujum, tokom posljednje subote i nedjelje u martu biće upriličena i promocija gastronomske ponude Hercegovine - rekao je direktor polumaratona Vladimir Kuvalja.

Polumaratonci će trčati ispod čuvenih platana i ulicama starog grada, pored manastira Tvrdoš, pa do atrakcije "Grada sunca" gdje je i cilj glavne trke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana