Velike šanse da Borac ipak odigra meč protiv Mladosti: Nema odlaganja kako kome padne na pamet

Siniša Kotaraš
Velike šanse da Borac ipak odigra meč protiv Mladosti: Nema odlaganja kako kome padne na pamet

BANjALUKA - Bez obzira na to što su čelnici Mladosti tražili odgađanje utakmice prvog, a najvjerovatnije i drugog kola Premijer lige BiH, u Fudbalskom savezu BiH upozoravaju da mečevi neće moći biti odgađani kako kome padne na pamet.

Na virus korona pozitivno je 12 fudbalera tima iz Doboja kod Kaknja, pa prvi čovjek kluba Mensur Mušija smatra da je nemoguće da ekipa bude spremna do 1. avgusta, kada bi trebalo da gostuje Borcu. U krovnoj kući fudbala BiH priznaju da još nemaju precizne smjernice kako se ponašati u ovoj situaciji, ali će uskoro dobiti preporuke iz UEFA.

- Lično vjerujem da nije baš sve tako crno kako u Doboju kod Kaknja žele da prikažu i još jednom ističem da se prvenstvene utakmice ne mogu odgađati kada to nekome odgovara. Istina, još uvijek od UEFA nismo dobili konkretne smjernice, očekujemo ih u što skorije vrijeme kako bismo mogli da se ravnamo prema njima - rekao je predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad Lale.

On napominje da podnošenje zahtjeva za odgađanje utakmice ne znači automatski da će on biti i usvojen.

- Čak ni međusobni dogovor klubova o odgađanju nije dovoljan. To je samo jedna olakšavajuća okolnost, ali konačnu odluku ipak donosi Komitet za takmičenje. Uostalom, svaki iole ozbiljniji klub ima u svom rosteru tridesetak igrača, računajući i licencirane mlađe igrače, tako da uvijek mogu izvesti ekipu na teren. Istina, biće oslabljeni, ali to je ipak viša sila - zaključio je Lale.

Mušija sa druge strane objašnjava da je situacija alarmantna i da bi ljudi iz saveza morali da imaju razumijevanja.

- Fudbaleri će prema pravilima morati da provedu 14 dana u izolaciji, pa onda još 14 u samoizolaciji i ako želimo da igramo u Banjaluci, onda nam je jedina opcija da dovedemo potpuno novi tim. To je praktično nemoguće i utakmica protiv Borca će vjerovatno otpasti - istakao je Mušija.

On je naveo da je pod znakom pitanja i meč drugog kola, koje je na rasporedu 8. avgusta, kada bi Mladost trebalo da dočeka Sarajevo. Da podsjetimo, prije igrača Mladosti, virusom korona inficirana su po dvojica igrača Veleža i Zrinjskog.

Sve je na savezu

Na Gradskom stadionu u Banjaluci nisu željeli da govore o eventualnom odgađanju utakmice protiv Mladosti, ostavljajući savezu da o tome odluči.

- Mislim da to ipak nije realna priča, ali sačekaćemo da čujemo šta će reći u savezu. Trenutno, mislim da je o tome suviše rano pričati. Želimo fudbalerima Mladosti da se što prije oporave i vrate na teren, a mi ćemo se, sa svoje strane, spremati za tu utakmicu kao da je situacija normalna - rekao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana