Velemajstor Dalibor Stojanović pobjednik na Svetosavskom turniru

Srna
Velemajstor Dalibor Stojanović pobjednik na Svetosavskom turniru

PRNjAVOR - Velemajstor Dalibor Stojanović pobjednik je Svetosavskog šahovskog turnira, održanog danas u Potočanima kod Prnjavora, na kome je nastupilo 65 šahista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

 

Stojanović je pobijedio sa osvojenih osam poena, drugo mjesto sa istim brojem poena zauzeo je Vlado Narančić, a treće velemajstor Milan Vukić sa 7,5 poena.

Stojanović je rekao da je konkurencija ove godine bila solidna, kao i da je zbog iskustva i velikog broja odigranih turnira očekivao visok plasman.

Trećeplasirani Milan Vukić istakao je da je u konkurenciji bilo dosta mladih igrača.

“Po meni glavni pobjednici su, ipak, organizatori koji u teškom ekonomskom vremenu uspijevaju da održe tradiciju toliko godina, a znamo da mnogo veći gradovi uopšte nemaju šahovske turnire”, rekao je Vukić.

Među prvih osam je i jedanaestogodišnji Emanuel Lazić, član Šahovskog kluba “Panteri” iz Bijeljine i najmlađi učesnik turnira.

“Ovo mi je prvi put da učestvujem na turniru u Potočanima. Zbog velikog broja igrača i ubrzanog sistema igre, turnir je bio dobar i težak”, rekao je Lazić.

Predsjednik Šahovskog kluba “Pošk” iz Potočana Miroslav Popadić istakao je da je ovo po broju igrača do sada najmasovniji turnir.


Turnir je igran u 9. kola po FIDE pravilima, a prvi put će biti rejtingovan. Generalni sponzor bila je opština Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana