Uskraćivanje viza sportistima iz Srpske Britanci pravdaju gužvom

Dušan Repija
Uskraćivanje viza sportistima iz Srpske Britanci pravdaju gužvom

BANjALUKA - Predsjednik Tekvondo saveza Republike Srpske Branislav Njegovan razočaran je odlukom Ambasade Velike Britanije da ne odobri vize reprezentativkama BiH Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika kojima je na taj način uskraćen nastup na Evropskom prvenstvu koje danas počinje u Mančesteru.

Posebno je simptomatično da su vize na vrijeme dobili takmičari iz FBiH, pa se Njegovan nada da je to samo slučajnost, a ne neki vid početka treniranja strogoće na sportistima iz Srpske zbog stava vlasti o ratu u Ukrajini.

- Kašnjenje u proceduri pravdaju situacijom u Ukrajini. Nisu rekli da su vize odbijene, ali će na žalost one biti odobrene prekasno – da li je slučajnost ili ne ne mogu da procijenim, ali se kao sportista nadam da nije svjesno - rekao je Njegovan za "Glas Srpske".

Trener TKD Zvornik Mladen Ristić kaže da je jutros dobio informaciju da je njegova takmičarka Zorana Sandić ušla u proceduru, ali da je teško očekivati da se sutra naveče nađe u avionu za Britaniju kako je planirano.

- Mislim da je to gotovo nemoguće, pošto je njen pasoš trenutno u Varšavi, pa tek treba da ga pošalju u Beograd. Takva je procedura koja otprilike traje dva i po do tri dana, jer je i reprezentativac BiH Haris Husić toliko čekao da dobije pasoš kada mu je odobrena viza. Papire smo predali prije četiri sedmice što je sasvim dovoljno da se sve riješi na vrijeme, ali smo dobili obavještenje da postoji mogućnost za kašnjenje jer je gužva ogromna i da je moguće da se čeka čak do šest sedmica zbog situacije u Ukrajini. Bitno mi je da Zorana ostane jaka u glavi i da ne potone psihički, jer smo stvarno mnogo trenirali za ovo prvenstvo, kao i za takmičenja koja dolaze u Austriji i Bugarskoj, te za Mediteranske igre – rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana