Uručena priznanja najboljima u fudbalu u 2020. godini

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Predsjednik Fudbalskog saveza opštine Šamac Simo Varadinović izjavio je Srni da je na ovom području za najbolji fudbalski klub u kategoriji seniori proglašen FK "Crkvina".

On je napomenuo da je ove godine, osim standardnih priznanja, dodijeljeno i posthuno priznanje Zoranu Zoranoviću - dugogodišnjem fudbaleru, koji je nakon završetka fudbalske karijere ostavio duboki trag i kao trener u mnogim fudbalskim klubovima širom opštine Šamac.

Najbolji fudbalski klub u kategoriji mladih u 2020. godini bili su pioniri FK "Borac" iz Šamca, u kategoriji fer-plej klub FK "Crvena zvijezda" iz Gajeva, najbolji fudbaler u kategoriji seniora je Nedeljko Šarić iz FK "Crvena zvijezda" iz Obudovca.

Za najperespektivnijeg fudbalera mlađe selekcije proglašen je Bojan Pupčević iz FK "Borca", najbolji fudbalski radnik je Vojo Sajlović iz FK "Pelagićevo" iz Pelagićeva, a najbolji fudbalski sudija Stojan Blagojević.

Titulu najbolji ženski fudbalski klub u kategoriji seniorke je Ženski fudbalski klub "Borac" iz Šamca, a najbolja fudbalerka tog kolektiva Helena Bumbulović.

Varadinović je naglasio da su ova priznanja dodijeljena 18. put, a troškove je snosila opština Šamac.

On je rekao da je Izvršni odbor ovog saveza zbog pandemije virusa korona, shodno preporukama Republičkog štaba, morao da modifikuje samu ceremoniju proglašenja najboljih, te su manifestaciju sveli na minimum, samo uz prisustvo članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza opštine Šamac i nagarađenih.

"Specifičnost ovogodišnje dodjele priznanja obilježila je pandemija kovida 19, a Izvršni odbor bio je prinuđen i na neke kopromise prilikom proglašenja najboljih po kategorijama, s obzirom na da proljeći dio fudbalske polusezone nije ni odigran, a nije bilo ni takmičenja u opštinskom kupu. Proglasili smo najbolje na osnovu prijedloga klubova po kategorijama. Novitet ove godine je da smo i u ženskom fudbalu proglasili najuspješniji fudbalski kolektiv u ženskoj kategoriji, kao i najperspektvniju fudbalerku", rekao je Varadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana