Uprava RK Borac m:tel traži krivca za debakl u Evropi: Odgovornost prebacuju na igrače

Siniša Kotaraš
Uprava RK Borac m:tel traži krivca za debakl u Evropi: Odgovornost prebacuju na igrače

BANjALUKA - Odgovornost za najteži poraz Borca u evropskim takmičenjima svih vremena nije preuzeo niko iz kluba, dok je uprava pomalo konfuznim saopštenjem krivce pokušala da nađe među igračima koje je sama selektovala i dovela.

Obrazi Banjalučana još bride od šamara Gorenja u revanšu osmine finala EHF Evropskog kupa (16:32), kada je igra “crveno-plavog” tima bila ispod svih očekivanja koje “Borik” ne pamti u svojoj slavnoj istoriji.

- Uprava Borac m:tela je među rijetkim u regionu koja je u punom iznosu isplatila sve obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba za vrijeme pandemije virusa korona, iako je priliv sredstava u jednom trenutku bio znatno smanjen. Takođe, prvi tim je imao sve uslove, od medicinske njege pa do opreme i svih drugih elemenata, koji su neophodni za kvalitetno održavanje trenažnog procesa. Ipak, to očigledno nije bio dovoljan motiv našim rukometašima da adekvatno odgovore svojim obavezama u ovoj utakmici - navedeno je između ostalog u saopštenju.

Potenciranjem priče da su izmirene redovne obaveze rukovodstvo je pokušalo da skrene pažnju sa svojih poteza, a niko od članova UO, kao ni direktor Vladimir Branković, nije se pojavio na pres-konferenciji pred početak drugog dijela Premijer lige BiH da bar djelimično pojasni razloge katastrofalnog poraza. Zato nije isključeno da će, po ko zna koji put, upravo mediji biti proglašeni jednim od glavnih krivaca za promašaje čelnika kluba ili loše partije na terenu. Trener ekipe Veselin Vujović bio je totalno utučen nakon poraza od slovenačke ekipe i jedini je ukazao na probleme, odnosno da tim nije sklopljen za velika evropska iskušenja već za borbu u okviru BiH. On nije želio mnogo da komentariše saopštenje rukovodstva, već je samo rekao da je njihovo pravo da se oglase saopštenjem.

- To je pitanje za Upravni odbor, ne za mene i igrače. Ova odluka donesena je bez dogovora sa trenerom, ali kažu da to vuče korene još od ranije. Zato i mislim da je u pitanju više jedna pedagoška mera. Verujem da, ako ostvarimo zacrtane ciljeve to neće biti potrebno. Više je to urađeno da se igrači prenu i razmisle, a svakako i da rukovodstvo ima pravo na takve odluke - istakao je Vujović.

Kada je u pitanju bjeloruski golman Artsjom Podasinov, kojem nije bio dozvoljen ulazak u Sloveniju, a u revanšu je podbacio, Vujović je rekao da je odluku o njegovom angažmanu prepustio Mariju Blaževiću.

- On se o njemu podrobno raspitao, dobio pozitivne informacije, pogledao neke snimke i zaključio da je za nas Podasinov korektno pojačanje. Artsjom je bio najbolji od onoga što je bilo na tržištu. To je kao da dođete u restoran i želite škampe, a oni vam kažu “nema, uzmite prasetinu”. Posle te boli stomak pa te pitaju zašto si jeo prasetinu. Bio sam gladan… Tako je i u ovom slučaju. Na kraju, bez namere da bilo koga uvredim i ponizim, teško je naći ozbiljno pojačanje za novac koji izdvajaju klubovi iz BiH. Jeftino, a dobro možda može u kineskim radnjama, ali u ozbiljnim prodavnicama nikako - dodao je Vujović.

Sa Slobodom večeras

Priliku da se koliko-toliko iskupe za debakl Borac će imati večeras u “Boriku” od 17.30 časova na utakmici 16. kola Premijer lige protiv tuzlanske Slobode.

- Ovaj meč nam dolazi u zaista nezgodnom trenutku, jer je Sloboda odličan tim sa nekoliko sjajnih pojedinaca. Sa druge strane ovo nam je prilika da popravimo raspoloženje i dokažemo da je Gorenje bilo samo jedan loš dan. Pobjedom imamo priliku da preuzmemo vrh tabele - rekao je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana